Априлски сняг се сипе на парцали над Северозапада /снимки/

Априлски сняг се сипе на парцали над Северозапада /снимки/ Тази сутрин много хора от Северозапада бяха неприятно изненадани от априлския сняг. Въпреки че белите снежинки не се задържат дълго, температурите са доста далеч от пролетните.
Времето за пореден път ни изненада. След като две седмици хората кръстосваха улиците по къси ръкави и минижупи, то днес отново са със зимните палта. Както казва Емо Чолаков „Кажи му "април" и стой и му гледай безобразията. Подмами щъркели и дръвчета и ей го – кучи студ и сняг“.  
Снежинките се сипят над целия Северозапад, като положението в Монтанско е съвсем бяло. По данни на местната метеорологична обсерватория тази нощ дъждът е преминал в сняг във Вършец, Чипровци, Дълги дел. На пътя между Вършец и Берковица вече се е образувала тънка снежна покривка. За щастие синоптиците успокояват, че снегът няма да се задържи, защото не е толкова студено и бързо се топи.
Температурите тази сутрин са между 2 и 7 градуса, през деня ще са в интервал от 7 до 12 градуса, но някъде в южна България. Тук в Северозапада не чакаме повече от 4-5 градуса. Утре положението ще е идентично – студ и сняг, сякаш е януари. През почивните дни чакат мразовити сутрини с до 0 градуса, кратки превалявания ще има в неделя и понеделник следобед.
Едва във вторник вече синоптиците обещават по-трайно затопляне.
20.04.2017, 10:59 часа
2714 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha