Модерни в калта! Калин Каменов купува три нови електромобила

Модерни в калта! Калин Каменов купува три нови електромобила Кметът на община Враца Калин Каменов иска да закупи три нови електромобила за нуждите на общината, научи BulNews.bg. Докладната с искането ще бъде внесена на редовната сесия на общинския съвет във вторник.
„Новите електромобили ще заменят излезли от употреба МПС-та, бракувани в началото на 2017 г. Предназначението на нoвозакупените превозни средства ще бъде да обслужват общинската администрация при изпълнение на нейните социални функции. Предвижда се новите електромобили да се движат в рамките на града и близките населени места“, пояснява Каменов.
Проектното предложение е по покана на Националния доверителен екофонд за финансиране по Инвестиционна програма за климата (ИПК) за насърчаване използването на електрически превозни средства.  Размерът на безвъзмездната финансова помощ за закупуване на един електромобил е 20 000 лева. След провеждане на обществена поръчка и събиране на оферти за доставка на електрически превозни средства е възможно да възникне необходимост от дофинансиране на разликата от получените оферти и размера на безвъзмездната финансова помощ, която фонда предоставя. Така на практика все още не е ясно колко още ще трябва да се доплатят от общинската хазна за новите возила.
Реално най-евтиният електромобил струва около 26 000 лева, но той е двуместен. Електромобилите с размер на нормална кола пък се предлагат за съвсем други пари – минимално 70-80 000 лева. Тези, които иска да закупи Калин Каменов, са в категория М1. Това са „превозни средства с не повече от 8 места за сядане, без мястото за сядане на водача, като в тях няма място за стоящи пътници“.
Във вторник на практика Каменов ще поиска принципното съгласие от местните сенатори, разликата в цената от финансираната и предложената от фирмите да се заплати от общинската хазна или казано с други думи - от джоба на врачани. Другият интересен въпрос е колко време ще издържат екологично-икономичните коли по врачанските улици, които са като след бомбардировка и са по-подходящи за танкове, отколкото за електромобили.
Дали съветниците ще приемат с лека ръка новата прищявка на кмета чиновниците да се возят с електромобили ще стане ясно във вторник.
21.04.2017, 08:40 часа
5299 6
Коментари

гражданин

28.05.2017, 18:30 часа
след месец ще излезе, че им е нужен ремонт и т.н. И какво правим сега? Започва нова главоблъсканица- откъде можем да изкараме още пари. На някой да му е зор за малкото хората, които живеят все още тук. Тe откъде да ги вземат.

гражданин

28.05.2017, 18:30 часа
Обаче не може да не си признаем, че кметът ни е голям хитрец. Колко бързо се ориентира от къде още могат да се приберат пари, в този затънал в мизерия и безработица град. Ще поръчат електромобилите, ще хапнат комисионната,

Баце

28.05.2017, 18:30 часа
Както е казал народа: "На гол тумбак, чифт пищове."

Ехоо

28.05.2017, 18:30 часа
Кметът като е малоумен, няма ли по-умни около него? Всеки ден ме изненадва с действията си. Мислех, че е по-умния в родата си, ама не. Жалко за Враца!

бреййй

28.05.2017, 18:30 часа
те така се прави с мисъл за социалните дейности.до края на март не можело да се ремонтират улици,ее та то идва края на април или че се чака отпускарския август,а от там есента и го оставяме с гръмки обещания за догодина

Кузо

28.05.2017, 18:30 часа
Нали оправи БКС и сега пари за коли
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha