Съдът поряза глоба на кмета на Враца

Съдът поряза глоба на кмета на Враца Кметът на Враца Калин Каменов глобил врачанка, след като я натопили за скандал на центъра на града, научи BulNews.bg. Санкцията обаче паднала поради липса на доказателства. 
На 20 ноември миналата година екип на полицията бил изпратен на площад „Св. Софроний Врачански“ заради скандал. Очевидец заявил, че между врачанката С.Н.Е. и мъж се разразила люта свада. Ченгетата не видели никакъв скандал, но се доверили се на човека, който ги е извикал и разказал за случилото се, и съставили акт на жената и глоба в размер на 50 лева. В него те посочили, че жената „извършвала действия, противоречащи на добрите нрави и норми за морал и поведение на обществени места“.
Актът бил изпратен на кмета, който потвърдил глобата. Жената обаче завела дело в районния съд в града, защото по думите й е натопена и не е предизвиквала никакъв скандал.  
Магистратите разгледали подробно жалбата и установили, че действията на жената не са доказани по безспорен начин. Така те отменили акта на кмета Калин Каменов, който не изказал становище по случая. Решението им обаче подлежи на обжалване пред административния съд във Враца.
21.04.2017, 08:20 часа
1912 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha