Корнелия Нинова: Няма да позволя БСП да носи отговорност за лични действия на нейн член!

Корнелия Нинова: Няма да позволя БСП да носи отговорност за лични действия на нейн член! „Няма да позволя БСП и стотиците хиляди хора в партията да носят отговорност за личните действия на който и да е нейн член, бил той и част от ръководството. Няма да позволя по никакъв начин БСП да бъде въвличана в това!“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента. Тя коментира така информацията в медиите, че членът на Изпълнителното бюро на БСП, бизнесменът Георги Гергов, е бил посредник между собственика на „Овергаз“ Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.
„Във вторник ще се събере Изпълнителното бюро, ще обсъдим въпроса и ще ви информирам за резултата“, каза още Нинова. Тя обясни, че е запозната със случая от медиите. И още веднъж подчерта: „Няма да позволя върху БСП като партия да се слага петно заради лични действия!“ Корнелия Нинова напомни, че „в тези събития има трима участници“. И посъветва журналистите: „Намерете си ги, питайте ги.“
Засега Георги Гергов запазва мълчание.
За срещата се разбра преди два дни от видеоклип, качен в интернет. Той е от работен обяд с Дамския бизнес клуб на 30 март. Пред дамите Сашо Дончев разказва за срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров. Тя е била организирана от члена на Изпълнителното бюро на БСП, бизнесмена Георги Гергов и се е провела в офиса му в ЦУМ.
"Бях поканен на срещата от Георги Гергов. В събота, на 18 март Гергов ми се обади по обяд и попита дали е възможно да се видим в понеделник. Срещата се състоя на 21 март, във вторник, като си мислех, че Гергов има искреното желание да изчистим някакви недоразумения", разказа Дончев и уточни, че само веднъж е присъствал на среща с институциите, когато синдикати и работодателски организации били разтревожени от фалита на КТБ.
"Вече шеста година съм председател на Българската стопанска камара, ала нито веднъж не съм инициирал среща с държавна институция, защото не смятам, че имаме нужда от такава парадност", посочи Сашо Дончев.
Гергов е присъствал на срещата през цялото време. След нея Сашо Дончев е разказал на журналиста от Би Ай Ти Сашо Диков за срещата, а на следващия ден Дончев е получил есемес от от Гергов, който гласял "Много говориш по телефона", разказа Дончев. Според него Гергов го е извършил "от добри чувства".
Дончев каза, че е подал запитване до бюрото за контрол на СРС, за да получи информация за това на какво основание го подслушват. По думите му на срещата самият Цацаров му дал да се разбере, че телефонът и коресподенцията му се контролират. Но уточнил, че това не се прави от негови подчинени, а от други институции.
"Когато предложих личния си номер на главния прокурор, за да си общуваме без посредници, той ми каза "Нали не се съмнявате, че кореспонденцията и телефона ви се контролират", но отрече това да са "неговите хора", а други специализирани звена в държавата", разказа Дончев.
За мотивите на срещата той заяви следното: "Аз бях поканен на среща с главния прокурор, за да ми каже, че моето поведение започва да става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това, че аз подкрепям "Да, България", какво е това, че моята телевизия БиАйТи, в която моят приятел Сашо Диков го е превърнал в централен образ, и, разбира се, вестник "Сега" и Комарницки, и аз го гледам и питам вие какво искате да ми кажете. Казвам ви, че даже господин Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите.“
От прокуратурата реагираха веднага. И разпространиха позицията на главния прокурор, в която се заявява:
"Твърденията за упражнен натиск по отношение на г-н Дончев са неверни и спекулативни. Никога и по никакъв начин главният прокурор не е отправял лични или институционални заплахи към г-н Дончев. Направените изявления в този дух са непочтени.
Главният прокурор е приел среща с него като представляващ интересите на една от официално признатите работодателски организации в България. Това не е и първата среща с г-н Дончев. По време на срещата Дончев отправил искане до главния прокурор  да упражни влияние върху наблюдаващите прокурори при работата им по текуща проверка с предмет дейността на независим регулатор, по повод доставка и продажба на природен газ. Такава намеса е била категорично отказана."
21.04.2017, 13:41 часа
998 1
Коментари

лицемерие

28.05.2017, 18:30 часа
Двама червени мултимилионери- престъпници имитират принципност. Кой ли им вярва?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha