3 ромски сестри загинаха при пожар в Рим

3 ромски сестри загинаха при пожар в Рим Три сестри от ромски произход загинаха при пожар в Рим. Властите в италианската столица подозират палеж, предаде ДПА.
Момичетата, съответно на 4,8 и 20 години, загинали, след като караваната, в която спели заедно с още 11 свои роднини, се подпалила на празния паркинг пред супермаркет в Източен Рим.
Разследващите случая са открили наблизо останки от петролна бомба. Те обаче изключват хипотезата за расистки мотиви, съобщи полицията, без да даде подробности.
Папа Франциск изпрати свой представител, за да утеши родителите, братята и сестрите на жертвите и да предложи "конкретна помощ".
Кметът на Рим Вирджиния Раджи, която посети мястото на пожара, поднесе дълбоки съболезнования на семейството на загиналите момичета и нарече случая "болка за целия град".
"Който и да го е извършил, това е ужасяващо престъпление. Когато паднеш толкова ниско да убиеш деца, ти не си човек", коментира италианският президент Серджо Матарела от Аржентина, където е на държавно посещение.
Смята се, че в Италия живеят между 120 000 и 180 000 роми, отбелязва ДПА. Около 28 000 от тях живеят в мизерни условия, включително в коптори.
Миналия месец британският вестник "Файненшъл таймс" писа, че за да избегне конфликт с Италия, Европейският съюз е блокирал доклад, призоваващ за налагане на санкции на страната заради лошо отношение към ромите.
11.05.2017, 09:27 часа
800 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha