Новият областен управител на Видин пое властта

Новият областен управител на Видин пое властта Албена Георгиева пое управлението на областната администрация във Видин, предаде „Фокус”. Досегашният областен управител Огнян Асенов предаде символично властта на Албена Георгиева, която до момента бе заместник областен управител. На церемонията по предаването на властта присъстваше кметът на Видин Огнян Ценков и секретарят на общината Иванела Андреева.
Досегашният областен управител Огнян Асенов заяви, че определя мандата си като областен управител като кратък, но съдържателен.
„Не беше допуснато сътресение в дейността на областната администрация, не беше уволнен, преместен или сменен нито един служител на администрацията. Цялостната организация на предсрочните парламентарни избори бе много добра и по мнението на служебния министър-председател проф.Герджиков”, каза Асенов.
Той благодари на екипа на областната администрация, на ръковоствата и администрацията на общините от област Видин за добрата работа и координация по време на предсрочните избори.
”Реализирана бе и регионалната програма за заетост и на 15 май тя ще стартира. В този кратък мандат бе финализиран въпрос с учредяването на филиал на Русенския университет във Видин. Тук ролята за това е на всички, които от поставянето на въпроса до приемането на решението на Министерския съвет на служебния кабинет имат принос. На заседание на Министерски съвет на 5 април, на което присъствах поставих този въпрос пред състава на служебния кабинет и получих уверението както на проф.Денков, служебен министър на образованието и науката, така и на служебния министър проф.Герджиков, че този въпрос ще бъде решен в рамките на техния мандат”, каза Огнян Асенов.
Според него новият областен управител и областната администрация ще решава проблемите на хората от региона.
Албена Георгиева очерта основните приоритети, по които ще работи по време на своя мандат – ефективна междуинституционална комуникация с местната власт и териториалните звена на изпълнителната власт, с цел подобряване на социално-икономическото развитие на областта, намаляване на безработицата и задържане на младите хора в региона са сред ключовите направления, по които ще работи новият областен управител.
„Като бивш заместник областен управител съм запозната с работата на администрацията и съм убедена в професионалния и експертен потенциал на служителите, което е предпоставка за безпроблемна и ефективна работа. През 2016 г., благодарение на правителството на Бойко Борисов, в региона са вложени 30 млн. лева за подобряване на жизнената среда и инфраструктурата – 21 млн. лева за ремонта на пътната отсечка Видин-Ружинци, 4,2 млн. лева за пътния участък през село Арчар, а 5,2 млн. лева са предоставени в подкрепа на общини от област Видин”, каза Албена Георгиева.
Тя припомни, че през предходната година, ръка за ръка, държавна и местна власт извървяха всички необходими стъпки за откриването на филиал на Русенския университет във Видин.
„Именно разкриването на форма на висше учебно заведение доказва, че когато институциите работят в синхрон резултатите са категорично в полза на обществото. Филиалът на Русенския университет ще спомогне за задържане на младите хора във Видин и справяне с демографския проблем в областта.“ – отбеляза областният управител.
11.05.2017, 14:04 часа
2309 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha