Световно признание! ЦЕРН иска да наеме програмисти от Враца

Световно признание! ЦЕРН иска да наеме програмисти от Враца Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) набира кандидати за работа в един от отделите им от „Враца Софтуер Общество”, научи BulNews.bg.
Най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици е потърсила единствената академия, обучаваща програмисти във Враца, с молба да изпратят подготвени кадри за работа в отдела им за софтуерна разработка. От кандидатите се очаква да имат опит в разработката на големи софтуерни проекти и да владеят отлично английски език, а умението да разбират френски език в професионален контекст би било предимство. 
Местната организация вече две години успешно обучава безплатно програмисти в града под Околчица. Мисията им е изграждането на ИТ общество в града, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена работа в родния си град.
Враца софтуер общество е победител в първото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп „ПРОМЯНАТА”, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change.
За краткото време, през което действа „Враца Софтуер Общество“ вече е получила няколко големи отличия.
Те печелят първа награда в категория "Образование" на годишните награди на БАИТ за 2015 г, а през 2016 година получават финансиране по програмата Google RISE Awards, за да продължат с провеждането на курсове.
Същевременно основателите на Враца Софтуер попаднаха в класацията на Forbes Европа “30 под 30”.
Поредното признание за младите програмисти идва от отдела за човешки ресурси към ЦЕРН, които са се доверили на професионализма и качеството на обучението в академията, за да потърсят нови и свежи кадри за работа при тях. 
Това е поредното доказателство за добрите резултати, които постига Враца Софтуер Общество в ИТ сферата, не само във Враца и България, ами и в Европа. 
12.05.2017, 08:15 часа
4709 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha