Свикват извънредно заседание на Асоциацията по ВиК във Враца

Свикват извънредно заседание на Асоциацията по ВиК във Враца Извънредно заседание на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД -Враца ще се проведе в петък, съобщиха от областната администрация във Враца. 
Ето и какво ще обсъждат членовете на асоциацията по време на срещата:
"УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
на основание чл. 5.5 и чл. 4.2 буква „г“ от Договора за стопанисване, поддръжка и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги и във връзка с депозирани от „ВиК“ ООД - Враца писма с вх. №АВиК-1-/180/ от 31.08.2016 г.,  №АВиК-1-/248/ от 28.02.2017 г. и  №АВиК-1-/271/ от 03.04.2017 г. в Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД -Враца, при спазване разпоредбите на чл. 198в, ал. 6 от Закона за водите и чл. 10 от Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация
СВИКВАМ:

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от  „ВиК“  ООД  – Враца  на  16.06.2017 г. /петък/ от 11.00 часа в сградата на Областна администрация – Враца, бул. „Демокрация“ № 1, Заседателна зала – ет. VI при следния

ДНЕВЕН РЕД:
1. Съгласуване на план за опазване на околната среда, включително план за собствен мониторинг в съответствие с изискванията на разрешителните за заустване на отпадъчни води и програма за управление на отпадъците /включително утайките/, свързани с предоставянето на услугите, съгласно чл.5.5 буква „а“ от Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги.
2. Съгласуване на план за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите на „ВиК“ ООД – гр. Враца.
Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Враца се провежда при следното разпределение на гласовете:
Държавата –     35,00%
Община Борован –1,99%
Община Бяла Слатина –8,56%
Община Враца – 25,71%
Община Козлодуй – 7,37%
Община Криводол – 3,27%
Община Мездра – 7,57%
Община Мизия –2,63%
Община Оряхово – 4,00%
Община Роман – 2,16%
Община Хайредин – 1,74%
Предлагам Общото събрание на Асоциацията да вземе следните решения по точките от дневния ред:
1. „Съгласува план за опазване на околната среда, включително план за собствен мониторинг в съответствие с изискванията на разрешителните за заустване на отпадъчни води и програма за управление на отпадъците /включително утайките/, свързани с предоставянето на услугите, съгласно чл.5.5 буква „а“ от Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги“.
2. „Съгласува план за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите на „ВиК“ ООД – гр. Враца“.
Писмените материали, свързани с дневния ред на Общото събрание ще бъдат изпратени на електронните пощи на членовете на Асоциацията в срока и съгласно чл. 10, ал. 6 от Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация /ПОДАВиК/. Същите са предоставени за запознаване на хартиен носител на адреса на управление на Асоциацията и публикувани на Интернет страницата на Областна администрация – Враца, секция „АСОЦИАЦИЯ ВИК“.
Всеки член на Асоциацията има право да иска включването на допълнителни въпроси за обсъждане в дневния ред на общото събрание. Предложенията се изпращат на адреса на управление и на електронната поща на Асоциацията в сроковете и съгласно чл. 11, ал. 2 от Правилника.
Съгласно чл. 5, ал. 6 от ПОДАВиК позицията и мандатът на представителя на съответната община за заседанията на Общото събрание на Асоциацията по ВиК-Враца се съгласуват по ред,  определен  от общинския съвет.  В тази  връзка и  на  основание  чл. 198е, ал. 5 от Закона за водите, преди заседанието на Асоциацията е необходимо да съгласувате със съответния  общински съвет позицията на общината Ви по предложеното решение, както и да получите мандат за гласуване по точките от дневния ред на заседанието.
Препис от взетото решение на съответния общински съвет е необходимо да представите пред Председателя на Асоциацията най–късно в деня на провеждане на Общото събрание, преди регистрацията.

    Приложение:
    1. Писма с вх. №АВиК-1-/180/ от 31.08.2016 г., №АВиК-1-/248/ от 28.02.2017 г.,   №АВиК-1-/271/ от 03.04.2017 г. на „ВиК“ ООД – Враца и писмо с изх. №АВиК-1-/265/ от 13.03.2017 г. на АВиК – Враца.

    2. Решение №ВР-2-ЕО от 2017 г. за преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка на РИОСВ – Враца.

С уважение,
МАЛИНА НИКОЛОВА /П/
Председател на Асоциация по водоснабдяване и канализация
на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД – Враца
16.05.2017, 11:29 часа
1279 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha