Удар! Разбиха престъпна група, крадяла масово „Голф“-ове в Монтана и София

Удар! Разбиха престъпна група, крадяла масово „Голф“-ове в Монтана и София Криминалисти от областната дирекция на МВР в Монтана и двете районни управления на полицията в областния град и Лом  разбиха група за кражби на коли. Униформените задържали 3-ма криминално проявени мъже, задигнали 4 леки автомобила  „Фолксваген Голф“ в Монтана и София за последните няколко месеца.
Около 17 часа на 28 май, след получена информация, униформени нахлули в къща във Вълчедръм, обитаван от 55-годишния Й.М. Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД-МВР и сектор "Криминална полиция" при РУ Монтана и РУ Лом задържали стопанина на имота и 25-годишния Р.С., и двамата от Монтана, както и столичанина Д.Р. /29 г./.
И тримата мъже са криминално проявени и осъждани, казаха от полицията. Те стояли в непосредствена близост до укрит под навес лек автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационни табели. Автомобилът бил откраднат същата нощ от ж.к. „Плиска” в Монтана и е обявен за общодържавно издирване. При извършения оглед в дървен шкаф до колата са намерени 2-те регистрационни табели с монтанска регистрация, както и множество документи, свързани с автомобила.
При последвалите процесуално-следствени действия в съседен имот, ползван от Й.М., е намерен укрит друг лек автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационна табела, обявен за общодържавно издирване с телеграма от 14 май 2017 г. като противозаконно отнет от Монтана, за което е образувано досъдебно производство.
След разследване станало ясно, че тримата мъже са извършили автокражбите. Те са уличени и като съпричастни в противозаконни отнемания на още два леки автомобила през месец май в София. При претърсване в двора на частен дом във Вълчедръм е намерен и друг "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, който се издирва от 6 май 2017 г. При претърсване в стопански двор в село Якимово е намерена рама от още един "Голф", обявен за общодържавно издирване от 18 февруари 2017 г.
Освен кражбите, в жилището на Р.С. във Вълчедръм са намерени и иззети 5.09 грама амфетамин.
Й.М., Р.С. и Д.Р. са задържани за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава. Образувани са досъдебни производства.
29.05.2017, 11:57 часа
14637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha