Съдът поряза мераците за свобода на още един от ОПГ на Томи Кинга

Съдът поряза мераците за свобода на още един от ОПГ на Томи Кинга Врачанският окръжен съд днес остави без уважение искането на обвиняемия Кристиян Илиев да бъде изменена наложената му от същия съд и изпълнявана спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.
Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за това, че от неустановена дата през 2020 г. до 25.01.2024 г. във Враца е участвал в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества, като в тази престъпна група участват още девет души. За това престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.
Мярката за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Илиев е взета от Окръжен съд – Враца с определение от 26.01.2024 г. и е потвърдена от Апелативен съд – София с определение от 08.02.2024 г. 
При разглеждането на това частно наказателно дело, Окръжен съд - Враца, след като се запозна с материалите по делото и обсъди доводите и аргументите на страните, намери, че искането на обвиняемия Илиев и защитата му за изменение на изпълняваната спрямо него мярка за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека е неоснователно. Съдът констатира, че от постановяването на мярката за процесуална принуда до сега са изминали три месеца и един ден, като в случая максималният срок за задържане, предвиден в разпоредбата на чл. 63, ал. 4, пр.1 НПК, е осем месеца и той не е изтекъл. И към настоящия момент е налично обоснованото подозрение за възможна съпричастност на Илиев към деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че в случая все още съществува и реалната, а не хипотетична опасност обвиняемият да извърши престъпление. Предпоставките за взетата най-тежка мярка за неотклонение спрямо Илиев продължават да са налице и към настоящия момент. Производството по делото се движи в рамките на разумните срокове, в каквито граници е и задържането на обвиняемия, се казва още в мотивите на съда.
Определението на Окръжен съд – Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.
Припомняме, че Врачанският окръжен съд, със свои определения от март т.г., остави без уважение искането на още двама от обвиняемите за същото престъпление - Антон Йорданое и Жоро Илиев - да бъде изменена наложената им мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.
26.04.2024, 17:00 часа
6444 2
Коментари

Цено Боровански

26.04.2024, 21:30 часа
Този клозет на снимката ли е "тони кинга" :) :)

янко витанов

26.04.2024, 17:46 часа
ей копиле да ти еба пичката лелина идиот да гниеш у бистрец да те изкарат у сандък нещастник ще ти пръснат халката там хаха да го тура на майка ти у путката боклук
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha