Лекари преглеждат безплатно по селата в Мездренско

Лекари преглеждат безплатно по селата в Мездренско От днес жителите на малките населени места в община Мездра имат възможност да се възползват от безплатни медицински прегледи. Те се реализират по инициатива на Фондация BCause" и фондация „Направи добро-Александровска“ и се осъществяват със съдействието на община Мездра и УМБАЛ"Александровска"-София.
„Всеки може да дойде и да се прегледа. Основно вниманието ни е насочено към по-възрастните хора, но всеки, който желае може да получи лекарска консултация. Екипът ни е съставен от четирима специалисти - кардиолог, ортопед, ендокринолог, невролг. Тази година сме осигурили и специализирани психологически консултации“, уточни Шеип Панев, студент по медицина, част от екипа на УМБАЛ „Александровска“.
Днес и утре прегледите ще се осъществят в кметството на Горна Бешовица. От тях могат да се възползват и жителите на селата Кален и Цаконица.
Възрастните хора са изключително доволни от предлаганите услуги.
„Тази услуга е много добра. Аз съм болен със сърцето и дойдох, за да видя какво ще кажат специалистите. Личните лекари на жителите на селата се намират в Мездра и се налага да пътуваме. Тези прегледи са едно голямо улеснение за нас. Друго е да те прегледа и още един лекар“, сподели Петър Петров от Кален.
Медицинските прегледи в селата от общината ще продължат до 16 юни, като специалистите ще преминат през Оселна, Игнатица, Люти брод, Елисейна и Царевец.   
08.06.2017, 15:19 часа
1102 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha