Завърши санирането на девети блок в Монтана

Завърши санирането на девети блок в Монтана Блок 36 в жилищен квартал „Младост” е деветата многофамилна сграда, санирана по националната програма за енергийна ефективност в Монтана. В нея живеят 138 души.
Днес кметът на общината Златко Живков представи свършената работа в присъствието на областния управител Росен Белчев, представители на общински и държавни институции и журналисти. Водосвет отслужиха отец Емил и отец Николай от храм „Свети Свети Кирил и Методий”.
„Добрата новина е, че имаме уверенията на правителството, че ще бъдат отпуснати още 400 милиона лева за изпълнение на програмата, заяви Живков. Надаваме се тя да продължи при същите условия и парите да бъдат за проектите, които чакат в банката за развитие. За Монтана това означава още 23 обновени кооперации", уточни кметът.
В енергийната ефективност на бл. 36 са инвестирани 1 милион 195 хиляди лева. Фирмата изпълнител „ТРЕЙС – София” е приключила обекта в договорения срок. Строителният надзор е направен от „Строителен стандарт” – София, техническото и енергийно обследване - от дружество "ЕКА Консулт"- София, а инвеститорския контрол – от „Технологичен парк” – Монтана.
Разгънатата застроена площ на сградата е 6198.50 кв. м., с разположени 62 самостоятелни обекта, от които 48 апартамента и 14 гаража.
Направена е топлоизолация по външните стени на блока, хидроизолация на покрива, подменени са всички стари дървени прозорци с нова PVC дограма, както и досегашните осветителни тела с енергоспестяващи. Нова е и мълниезащитната инсталация.
28.06.2017, 14:43 часа
3462 1
Коментари

Веско от 26 блок

28.06.2017, 15:27 часа
Ние 90% от живущите в Блок 26 в гр. Монтана никога няма да позволим да ни направят безплатно саниране, защото ние сме горди комунисти с големи финансови възможности и сами си финансираме санирането
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha