Национален турнир по стрийт фитнес стартира от Мездра

Национален турнир по стрийт фитнес стартира от Мездра При засилен интерес завърши първото състезание от Националния турнир по стрийт фитнес. Надпреварата стартира за първа година от Мездра, като занапред железничарският град ще бъде домакин на демонстрациите на физическите възможности и умения на младите хора.
Турнирът се проведе на паркинга на АК “Калето“. Състезанието бе организирано от Националното сдружение на сираците в България и ще се проведе и в други градове на страната.
 Инициативата се подкрепя активно и от община Мездра. Слави Михайлов, председател на УС на Националното сдружение на сираците в България, който е организатор на турнира, връчи почетен приз на кмета на Общината инж. Генади Събков. Той бе удостоен за принос към реализирането на турнира по стрийт фитнес в Мездра и активната помощ в полза на деца и младежи в неравностойно социално положение в страната. Почетен приз бе връчен и на г-жа Петя Петкова, управител на хотелски комплекс “Родина“-Мездра за съдействието при осъществяване на спортното събитие.
Участниците в турнира бяха разделени в 3 групи: момчета до 17-годишна възраст, момчета над 17-годишна възраст и момичета над 14-годишна възраст. Те демонстрираха невероятни физически и артистични умения, които бяха оценени от 3-членно жури. Радостин Колев оценяваше силата, вложена в съчетанията. Полян Методиев следеше комбинираните елементи, а Пламен Атанасов-издържливостта на изпълненията.
Първо място в категория момчета до 17 г. зае Димитър Иванов. Втори бе Давид Стоянов, а трети-Габриел Георгиев. И тримата призьори са на 16-годишна възраст и са от София.
Първи в категория момчета над 17 г. бе Николай Николов от Белоградчик. Втори остана Руми Стефанов от София на 23 г. Трети се класира Мишел Дойчинов от София на 20 г.
17-годишната Елена Любенова от Перник, която бе и единствената дама в надпреварата, се класира на първо място в категорията момичета над14-годишна възраст.
С уникалните си изпълнения младежите допълнително разгорещиха публиката. Именно чрез бурните аплодисменти трябваше да бъде определен най-атрактивният победите, който да спечели едноседмична ол инклузив почивка за двама през август в КК "Албена". 
След избиране на победителите във всяка една от категориите, се проведе кратко финално шоу, а публиката трябваше да реши на кого да даде голямата награда. Младите хора бяха толкова добри в представянето си, че журито и публиката харесаха всички изпълнения, затова организаторите раздадоха 3 специални награди на тримата победители.
Официалният фен клуб на "Манчестър Юнайтед" също се включи в инициатива на Националното сдружение на сираците в България. Плажни кърпи на "Манчестър Юнайтед" бяха част от наградния фонд.
Спортна кампания „Ваканция без грижи“ се провежда за осма поредна година, с генералната подкрепа на хотел „Маринела“ – София и сдружение „Маринела“. Инициативата се подкрепя от общините Мездра, Пловдив, Варна и Стара Загора, с любезното съдействие на фирмите „Симетра“, „Арома“, „Маниа Принт“, „Титан Фитнес“, „Нивеа“, магазин за бижута „Мистик“ – Плевен и хотел „Марица“ – Пловдив.
 Всички победители в отделните категории, спечелили първо място, се класират за участие на финал в град София, където ще бъдат настанени безплатно в хотел „Маринела“. 
Целта на турнира по стрийт фитнес е да се насърчат децата и младите хора да спортуват по-често през лятната ваканция. По време на надпреварата деца в неравностойно социално положение ще се състезават заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта ще създават нови приятелства.
 Надпреварата ще продължи на 08.07.2017г. в гр. Пловдив, на15.07.2017г. –  във Варна, на 22.07.2017г. – Стара Загора, на 29.07.2017г. – в Плевен. Финалът на турнира ще бъде на 02.09.2017г. в София.
01.07.2017, 16:16 часа
1200 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha