Георги Гергов: БСП трябваше да спечели изборите и след това да направим коалиция с ГЕРБ

Георги Гергов: БСП трябваше да спечели изборите и след това да направим коалиция с ГЕРБ Бойко Борисов е совалка, той е носител на мира в Европа, заяви в предаването "Тази сутрин" по БТВ бизнесменът Георги Гергов. Той разкритикува остро лидера на БСП Корнелия Нинова и похвали премиера Борисов. Гергов сподели, че преди изборите се е надявал БСП да спеели, но да управлява с ГЕРБ.
Запитан каква е била неговата лична амбиция за изминалите парламентарни избори, Гергов каза: "Моята лична амбиция беше, след като имаме два милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилния път! Защото ние си говорим едно по студиата, а долу хората са гладни и мизерстват. И нищо не се случва. Това противопоставяне не води до никъде!"
А на учудването на водещия Антон Хекимян, отговори с думите: "Щом го правят в Европа и щом е за България - това беше правилният път! Ние водехме преди всичките изцепки, които се случиха! Ние водихме с 3%! А за БСП винаги има скрит вот, т.е. ние побеждавахме!". Отклонява се вниманието в БСП, не се говори защо загубихме изборите, смята Гергов. Бизнесменът сподели, че е говорил по темата за съвместно управление с ГЕРБ на няколко пъти с премиера Борисов.
"Бойко Борисов не е този Бойко Борисов, който беше преди десет години. Той е израснал политик! Може ли да му се отрече това, което прави", каза Гергов. И изтъкна: "Ами, че той е совалка, той е носител на мира в Европа в момента!"
Тук Хекимян вметна - "Ако сте толкова впечатлен от Бойко Борисов, да не ви видим в редиците на ГЕРБ!"
"Не, не, Гергов не е предател. Освен това ГЕРБ си е една част от БСП!", изтъкна лидерът на пловдивските социалисти.
Според бизнесмена в съюз с ГЕРБ БСП би могла да изпълни предизборните си обещания, а сега не може, излъгала е този един милион души, които са гласували за нея. "Подведохме тези хора заради лични амбиции - кой ще бъде премиер и кой ще кара влака. Това няма никакво значение за българския народ", изтъкна Гергов. Според него сега БСП не може да помогне на хората, "защото сме аут".
Ако БСП и ГЕРБ бяха управлявали заедно, премиер щеше да е трети човек, смята Георги Гергов. "Не може да е като Орешарски, там беше друго", отрече Гергов приликата с кабинета на Пламен Орешарски.
"Целта беше след десет пъти загуба, да бием един път! Но с тази последна битка, загубихме войната. Тази загуба е пагубна, защото при два милиона при Румен Радев да слезем на един и да не дадем отчет, това е загуба", каза Гергов.
Гергов се върна на предизборната кампания и припомни, че БСП е водела с 3%. Убедително побеждавахме, подчерта той. Според него сега се отклонява вниманието с приказки за Бузлуджа, "не се говори защо не спечелихме изборите". 
Георги Гергов каза, че Нинова е дошла в Пловдив инкогнито, разговаряли. Нинова го попитала какво да направи за компенсация, разбирала, че той не е виновен.
"Аз не искам компенсация. Аз не искам БСП да е циркаджийска партия! Аз искам онази БСП, идеалната БСП! Всеки има право на убеждения", посочи Георги Гергов. "Аз съм обиден, че така се постъпи с мен. Какви са тези дечурлига в Изпълнителното бюро! Рано им е, трябва да си извървят пътя. И сега става това, което каже председателят. БСП е партия на хората - все едно бедни или богати, хората трябва да се чуват. Не се случи това, което трябваше да се случи. Хората едно очакваха, а друго стана", изповяда Гергов.
24.07.2017, 09:27 часа
1005 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha