Убийствена буря с градушка в Истанбул! Кран се срути върху гара, има ранени

Убийствена буря с градушка в Истанбул! Кран се срути върху гара, има ранени Пороен дъжд се изсипа над Истанбул във вечерните часове. Валежът, придружен с градушка и силна буря, продължи близо 20 минути и нанесе огромни щети. Има повредени покриви, изпочупени прозорци, избухнаха пожари, реки от вода заляха пътищата. Преустановено беше движението в европейската част на мегаполиса.
Летището Ататюрк за кратко преустанови работа, самолетите се отклоняваха към други летища. Един строителен кран падна върху покрива на гарата Хайдарпаша на азиатския бряг на мегаполиса и нарани един човек, който бе настанен в болница. От падането на крана избухна пожар, който бързо бе потушен. Пострада и арменското гробище, намиращо се в квартала Пангалтъ,община Шишли.
От бурята е паднала една от стените на гробищния парк. Двама души са ранени. От центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община съобщиха, че за 20 минути са паднали 40 литра валежи на квадратен метър; 372 светкавици и гръмотевици са регистрирани по време на пороя. Мълния порази дървен склад в квартала Кяътхане, избухна пожар, но бе овладян от екипи на пожарната.
Екипи на центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община участваха в спасителните дейности. 6388 души с 1194 коли и 417 моторни помпи са включени в отстраняването на щетите. През първите 5 минути на пороя в истанбулската голяма община са постъпили 250 сигнала за наводнения. След изживения хаос в транспорта движението се възстанови.
Това е вторият порой, който порази Истанбул в интервал от 10 дни. На 18 юли пороен дъжд причини силни наводнения и материални щети.
28.07.2017, 08:44 часа
833 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha