Скандал! Строежът на новия храм „Св. Панталеймон“ във Враца е незаконен

Скандал! Строежът на новия храм „Св. Панталеймон“ във Враца е незаконен Строежът на новия храм, който носи името на Св. Пантелеймон и който ще бъде изграден в двора на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца, се оказва незаконен, научи BulNews.bg.
Първата копка на параклиса бе направена миналата седмица, като на събитието присъстваха представители на общината и местната власт, духовници, лекари и здравни работници.
Основният камък на църквата бе положен пък от самия врачански митрополит Григорий, а специално за освещаването й в града пристигнаха и мощите на светеца лекар Пантелеймон с копие на чудотворната му икона.
Проверка на медията ни обаче разкри, че всичко това се прави без да бъде издадено разрешение за строеж върху определеното място.
Оказва се, че организаторите на инициативата, сформирали църковно настоятелство и от негово име изпратили писмо до ръководството на болницата за разрешение. От там обаче им отговорили, че преди да им позволят да строят искат да имат свой представител в настоятелството, след което не последвал отговор и така от здравното заведение не подписали документ, с който да им дадат зелена светлина за това. В крайна сметка построяването на параклиса е получило само благословията на митрополит Григорий, което обаче не е достатъчно, за да е законно.
Интересното е, че дружеството дори е открило дарителска сметка, на която се събират пари за самото изграждане на храма.
Инициативата да има божие място в двора на болницата е похвална, но защо трябва да се пропускат важни процедури като изваждането на едно разрешително.
От друга страна стои въпросът защо общинари и други представители на местната власт присъстват на събитие, което е в чест на нещо незаконно. Явно за хората от екипа на Калин Каменов е по-важно често да се показват по събития, а не да се спазват правилата. 
09.08.2017, 08:42 часа
3517 1
Коментари

ТДнаНАП-ВеликоТърновоофисВраца

09.08.2017, 08:54 часа
Само със снимки и налудничави интервюта в платените медии не става, кмете!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha