АПИ отпусна над 300 бона за ремонт на пътя от Габаре до Горно Пещене

АПИ отпусна над 300 бона за ремонт на пътя от Габаре до Горно Пещене Агенция „Пътна инфраструктура“ отпусна над 300 000 лв. за неотложен ремонт на път IIІ – 1306, който свързва община Враца и община Бяла Слатина и преминава през селата Габаре – Върбица – Вировско – Тишевица – Горно Пещене – път IІ –15 /Враца - Оряхово/. Финансовата помощ, която се отпуска от държавата лошото състояние на пътната отсечка и засяга ежедневието и жизнената среда на жителите на населените места от двете общини. До момента не са отпускани достатъчно средства за извършване на ремонт на този участък, за чието текущо поддържане е необходима сумата от 311 465 лв.
Още от понеделник започват подготвителни работи по пътната мрежа, където ще се изпълнят дейности, свързани с отстраняване и запълване на пукнатини, изкърпване на дупки и разрушения, възстановяване на ръбовете на настилката и отстраняване на единични повреди и деформации.
Чрез ремонта ще се осигури нормалното и безаварийно движение на ППС по пътните участъци от републиканската пътна мрежа, а така също ще се подобрят екологичните изисквания за преминаване през населените места на транспортните потоци.
07.09.2017, 19:30 часа
1767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha