Община Мездра се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Мездра се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ Община Мездра се включва в най-мащабната национална доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“. Тя ще се проведе на 16-ти септември (събота) и ще започне в 9 часа.
Кметът на общината инж. Генади Събков и служители на общинска администрация ще почистят района на градския парк за отдих и централната част на града.
За седма година инициативата ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации, както и доброволци в името на общата цел да се изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.
Във връзка с реализирането на кампанията, общинска администрация в Мездра се обръща към жителите на града и населените места на общината, ръководствата на учебни заведения, учреждения, политически партии, неправителствени организации и фирми, да вземат активно участие в почистването на обществено обособените територии в общината. Раздаването на необходимите материали за почистването на заявилите желание за участие – полиетиленови чували за смет и ръкавици се осъществява от служители на общинска екологична инспекция (стая 108, ет. I на община Мездра). В деня на почистването-16 септември, гражданите които искат да се включат в кампанията също ще имат възможност да получат необходимите пособия. Пунктът за раздаване на чували и ръкавици ще бъде обособен на партера на сградата на общината. Пособията ще се раздават от дежурния по съвет.
Общинска екологична инспекция пояснява, че събраните чували с отпадъци трябва да се поставят до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени от сметосъбираща техника. Местата за събраните отпадъци по селата се определят по преценка на съответното кметство.
С участието на всеки един в кампанията ще демонстрираме своята активна гражданска позиция и ангажираност с каузата за чиста околна среда за нас и следващите поколения.
За допълнителна информация и получаване на подръчни материали: тел.0910/921 16, вътр.135, 0910/ 920 08, общинска екологична инспекция. 
13.09.2017, 16:16 часа
786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha