Прокуратурата поиска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Прокуратурата поиска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева Прокурор Николай Христов поиска 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за Емилия Ковачева, обвинена в умишлен опит за убийство на новородената Никол. Пред медиите той уточни, че не е поискал максималното наказание, заради чистото съдебно минало на Ковачева и добрите й характеристични данни, както и че деянието не е довършено.
По думите му, доказателствата безспорно сочат, че обвиняемата е извършител на престъплението. Според него, единственият проблем е, че престъплението може да се определи и като нанасяне на тежка телесна повреда, но това ще прецени съдът.
Случаят с бебето Никол е от 18 април 2015 г. При обстоятелствен преглед става ясно, че то има счупен череп. Установено е, че е душено, а записите от болницата сочат също, че е удряно множество пъти в областта на главата и гърдите.
"Деянието й се отличава с особена жестокост, ярост и садизъм", заяви Христов в пледоарията си. Той обясни, че няколко свидетели са разпознали Ковачева на записа, който показва как удря бебето. Също така отбеляза, че петорната техническа експертиза е установила, че изображенията във видеото на са манипулирани и е установила достоверността на записа.
Медицинската експертиза по случая сочи, че бебето е удряно около 30 пъти, както и че не може да се каже със сигурност дали счупването на черепа и получените кръвоизливи ще повлияят на нормалното развитие на Никол. Малкото дете има и засегнат очен нерв.
"Не си спомням да съм удряла бебе", каза Ковачева пред съда и обясни, че бебето Никол на сутринта на 18 април е било добре, но е имало жълт цвят, като е казала за това на дежурния лекар. Тя допълни, че е работила повече от 24 часа в деня на инцидента.
От името на родителите на Никол, адвокатът им поиска от съда най-строгото наказание - доживотен затвор без право на замяна.
Предстои пледоарията на адвоката на Ковачева. Все още не е ясно дали присъдата по делото ще бъде обявена днес.
15.09.2017, 12:46 часа
619 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha