22 екипа издирват отпаднали от клас ученици във Видинско

22 екипа издирват отпаднали от клас ученици във Видинско 22 съвместни екипа и 178 души работят в област Видин по проблема с отпадащите деца от системата на образованието. Те правят т. нар. "контролно обхождане" до адресите на тези деца, които по сведение на ГРАО са на училищна възраст, но за тях няма информация да са записани в детска градина или училище. Извън системата на образование са предимно деца на родители, които са в чужбина. Това каза пред Радио Видин Ирена Водова, старши експерт в Регионалното управление на образованието във Видин. 
"Извън системата на образованието във Видин са единствено децата и учениците, които не живеят на територията на областта. Ученици, които поради смяна на местожителството си, живеят при тях в чужбина или други области на страната. Малка част от учениците, които подлежат на задължително обучение не посещават училище поради сериозни здравословни проблеми. С тях и техните родители са проведени разговори относно възможностите децата да продължат обучението си в индивидуална форма на обучение."
При посещението си в домовете на деца, останали извън системата на образованието, екипите установяват причината за отпадането. Ако детето не е открито на адреса, в информационната система за домашните посещения се вписват данни от съседи или роднини.
19.09.2017, 16:29 часа
677 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha