Мащабна акция срещу наркодилъри във Видин, четирима са задържани

Мащабна акция срещу наркодилъри във Видин, четирима са задържани Мащабна полицейска операция срещу наркоразпространението е проведена във Видинска област. Двама мъже и двама непълнолетни са задържани за срок до 24 часа, съобщиха от МВР.
Проведената специализирана операция е насочена срещу наркоразпространението в региона. Действията на криминалистите стартирали в град Грамада. Там в имот обитаван от 27-годишния С.Ц. - криминално проявен и осъждан, полицейските служители открили 206 конопени стръка. Растенията, подготвени за сушене, били с различна дължина – от 40 до 100 см. Разследващите иззели и 7 грама суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Работата по случая продължава и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.  
Към 17.50 часа, в района на детска градина в к-с ”Вида” във Видин, бил засечен 16-годишен от село Гъмзово. От непълнолетния криминалисти иззели  7 грама зелена суха листна маса, индикирала на канабис при наркотеста. Момчето е задържано, а по случая е образувано досъдебно производство. В същия район бил установен и 20-годишния Л.Т., докато укривал под перваз на прозорец от сградата пакетче с 1 грам канабис. 20-годишният е задържан, срещу него в РУ-Видин е образувано бързо производство.
Метална кутия, съдържаща сух канабис, била иззета от апартамент, обитаван от 17-годишен видинчанин в к-с ”Вида”. Непълнолетният е задържан, а по случая образувано досъдебно производство.
По-късно вечерта, към 21.30 часа, в центъра на Видин, униформени спрели за проверка Д.П./37г./, местен жител. Той доброволно, с протокол, предал на полицаите 10 хапчета „Ривотрил”. Минути след полунощ, до заведение в к-с ”Бонония”, служители от автопатрула проверили И.В./33г./. И той, доброволно с протокол, предал 18 хапчета „Ривотрил”. Задържан е за срок до 24 часа. По двата случая в районното управление са заведени преписки.
Активните полицейски действия, за пресичане на уличното наркоразпространение, и проверките в районите на училищата и детските градини в областния град продължават. Разкиравнето и предотвратяването на престъпления, свързани с наркотични вещества остава сред основните приоритети в работата на служителите на ОД МВР-Видин.
        
20.09.2017, 12:38 часа
920 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha