Жена живее 3 години с пинсета в корема

Жена живее 3 години с пинсета в корема Медицинска сестра 3 г. е живяла с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема й след операция. Тя разказа историята си пред Нова тв.
Ганка Христова работила повече от 10 г. в Израел, гледала възрастни хора. Преди 3 г. й направили операция на дебелото черво. Наложило се да остане в болницата по-дълго от предвиденото заради влошеното й здравословно състояние. Когато дошло време да се прибере в България, разбрала, че паспортът й е изтекъл. На летището се появил друг проблем.
„Няколко пъти ме връщаха, пищи цялата система. Както обичайно свалят се обувки, метали. Системата обаче продължаваше да пищи. Час преди полета ме пуснаха и ми съобщиха, че нямам право да влизам в страната 5 г.”, разказва Христова. Тя не разбира откъде идва проблемът месеци наред. След серия от прегледи става ясно за забравената пинсета. Христова се обръща към болницата в Израел, но не може да се върне заарди наложената й забрана при последното пътуване.
Сега очаква статутът й да бъде преразгледан. За да докаже, че пинсетата е попаднала в корема й след операцията в Израел, Христова трябва да отиде там.
Според посолството българката трябва да подаде молба и да посочи основанията за това.
За операция у нас, медицинската сестра трябва да събира пари. Според Нова тв здравната каса не поема разходи за престой и консумативи за операции, при които трябва да се отстранят последствията от лекарски грешки.
21.09.2017, 09:19 часа
617 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha