Заловиха банда крадци, обирали къщи в Монтанско

Заловиха банда крадци, обирали къщи в Монтанско Полицията е задържала банда крадци, обирали къщи в Монтанско, съобщиха от областната дирекция на МВР.
В дните 14 до 19 септември неизвестен е проникнал през незатворен прозорец в къща във Вършец, собственост на 84-годишна софиянка  и задигнал 5 гоблена и маслена картина. Откраднатото е на обща стойност около 2 000 лв.
В резултат на проведеното разследване по „горещи” следи криминалисти от РУ Вършец са разкрили извършителите . Това били 4 момчета на 17 г., 15 г., 16 г. и 15 г. от  Вършец и четвъртият от Банкя.
Четиримата са уличени в още 2 домови крабжи, извършени в различно съучастие през недобре затворени прозорци в курортното градче. В дните от 1 до 19 септември проникнали в къща, собственост на 63-годишен софийски жител, откъдето отнели комплект ръчни инструменти.
На следващата вечер пък от друга къща, обитавана от 26-годишен местен жител, отнели 2 преносими компютри "acer", компютърна мишка, слушалки, чанта за лаптоп и зарядно устройство за лаптоп, на обща стойност около 1 000 лв.
По-голяма част от откраднатите вещи са предадени от извършителите.
Работа по документиране на престъпленията продължава РУ Вършец. 
21.09.2017, 13:36 часа
1303 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha