Момиче на 12 години почина, след като яде мандарини с пестицид

Момиче на 12 години почина, след като яде мандарини с пестицид 12-годишно момиче в Аржентина почина, след като е поело смъртоносна доза забранен пестицид, изяждайки третиран с него плод. Това стана ясно при разследване за евентуалното използване на забранения химикал Furadan в плантации с мандарини.
Аутопсията на детето е установила, че смъртта е причинена от токсичния продукт, след като то е изяло една мандарина, идваща най-вероятно от плантация в североизточната част на страната, предава БГНЕС.
Инцидентът е станал на 9 септември. Момичето отивало на църква с друго дете, когато намерили на пътя мандарина и я изяли. Малко по-късно момичето се почувствало зле и починало преди да бъде закарано до болницата.
Другото дете също повръщало и се чувствало зле, но погълнатото от него количество не било фатално, разказа областният прокурор Освалдо Охеда. Разпитани били работещите в близки плантации, но не са били установени нарушения. Според една от хипотезите, по които работят разследващите, мандарината е паднала от минаващ камион.
Припомня се, че същото химическо вещество е причинило смъртта на 200 кучета в село в североизточната част на страната през юли.
21.09.2017, 16:19 часа
1780 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha