Михаил Миков и Димитър Велков взеха участие в конференция в Монтана

Михаил Миков и Димитър Велков взеха участие в конференция в Монтана Михаил Миков и Димитър Велков взеха участие в конференция в Монтана за състоянието, проблемите и перспективите пред БСП в съвременния етап, който бе част от отбелязването на годишнината от Септемврийското въстание.
Във форума, организиран от областното ръководство на БСП в Монтана, участваха членовете на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов и Вяра Емилова, членове на Националния съвет, социалисти от Монтана, Враца, Видин.
Димитър Велков, като общински и областен лидер на БСП във Видин и член на Националния съвет, говори за коалиционната политика и акцентира върху важността при избор на коалиционни партньори.
„Видяхме какво се случва с безпринципните коалиции и как избирателят гледа на тях, видяхме какво се случи с АБВ, след като бяха във властта с ГЕРБ. Верният път е да привличаме леви партии и организации, които споделят нашите възгледи и работят за общия интерес, а не да гледат своя парично-предметен интерес. Мога да ви дам пример с Видин, където наш коалиционен партньор на национално ниво – ЗС „Ал.Стамболийски”, в Общинския съвет продкрепя решенията на ГЕРБ”, каза Велков.
 „За мен  големият въпрос е за политиките, които трябва да дадат доверие на хората в нашата партия. Ако има такива политики - и финансовият, и организационният, даже и човешкият фактор ще бъдат допълнително усилващи влиянието фактори. Но когато не можеш да спечелиш това доверие с политически средства и с идеите си, трудно можем да имаме някакви големи очаквания”, посочи в изказването си Михаил Миков.
По думите му, сега е модерно да се говорим за организация, защото ГЕРБ е преди всичко организация - финанси, механизми  от политическата борба, познати от началото на миналия век в България, времето на развитието на капитализма, времето, когато идеите все още не са важни за политиката.
„Този спор многократно е воден в БСП и е бил повод да се казва, че младото поколение не се интересува от идеи, а всъщност така се самообвиняваме, че не можем по достоверен начин да предложим идеи, които да запалят тези хора. И аз смятам, че това са част от големите въпроси – да предлагаме идеи, които да увличат хората”, заключи Миков.
23.09.2017, 16:50 часа
1309 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha