Две пенсионерки от Монтана изгоряха с пари, докато "помагат" на полицията

Две пенсионерки от Монтана изгоряха с пари, докато "помагат" на полицията Две пенсионерки от Монтана в събота около обяд са паднали в капана на телефонни измамници, съобщиха от полицията. И двете жени са „помагали” на инспектори от МВР за залавянето на група престъпници. 78-годишната М.Б. метнала от терасата  2 360 лв., дебитните си карти и златните си накити. 68-годишната З.Б. пък хвърлила от балкона си плик с 12 000 лв.
В средата на миналата седмица дядо брои на апашите над 2000 лв. Близо месец и половина в Монтана не бяха регистрирани телефонни измами. Според криминалистите апашите са си намерили нови помагачи, след задържането на двамата роми от Вършец в средата на август.
Тогава полицията спипа двете мулета Петър и Асен. Двамата месеци наред заработвали добре като помагачи на ало бандитите. Те получавали от шефа си адреса, откъдето трябва да приберат парите и за да не се загубят из Монтана, двамата монтирали в автомобила си навигация. Така успявали за минути да стигат до адресите и да прибират парите.
След ареста им измамите спряха и преди дни започнаха отново. Трима пенсионери броиха на бандитите близо 20 бона от сряда до събота. От началото на годината в Монтана 43-ма души са паднали в капана на измамниците. Бандитите са успели да задигнат от тях над 210 000 лв. и много златни накити.
24.09.2017, 09:40 часа
1675 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha