Този див Северозапад! Пияни фенове нахлуха на терена и прекъснаха срещата между "Ботев" /Рогозен/ и "Локо" /Мездра/

Този див Северозапад! Пияни фенове нахлуха на терена и прекъснаха срещата между "Ботев" /Рогозен/ и "Локо" /Мездра/ Скандално завърши срещата от 5-тия кръг на първенството по футбол във Врачанската А областна група между отборите на "Ботев" /Рогозен/ и "Локомотив" /Мездра/. В 44-ата минута на мача, при резултат 1:1, видимо пияни привърженици на домакините нахлули на терена и нападнали главния рефер Росен Гановски и неговите асистенти Ивайло Живков и Димитър Стоянов. Стигнало се до грозни сцени, при които развилнелите се футболни хулигани нанесли удари на длъжностните лица. Скъсан бил и официалният протокол на дежурния делегат Христо Тончев, председател на Съдийската комисия при Областния съвет на БФС Враца. Наложила се дори намесата на полицията след спешно обаждане на тел. 112. В тази ненормална обстановка главният рефер Росен Гановски прекратил двубоя. За да се приберат съдиите и дежурния делегат безопасно до Враца, колата им била ескортирана от служители на реда. 
Според свидетели на инцидента в основата на опита за саморазправа със съдийската бригада били футболистът на домакините Николай Николов-Финката и спонсорът на отбора Румен Стоянов, който е крупен земеделски производител в региона. 
До самоволното навлизане на терена на зрители и на лица от спортно-техническото ръководство на "Ботев" /Рогозен/ се стигнало след като домакините претендирали за неотсъдена дузпа за нарушение в пеналта срещу техен състезател. Преди това "Ботев" /Рогозен/ повел в резултата в самото начало на мача чрез Николай Николов, а 10-ина мин. по-късно гостите изравнили от пряк свободен удар, изпълнен перфектно от централния нападател Брайан Стоянов. 
В останалите срещи от кръга се получиха следните резултати: "Огоста" /Хайредин/ - "Скала" /Оселна/ 7:1, "Ботев" /Криводол/ - "Манастирище" 0:0, "Искър" /Роман/ - "Балкански" /Михайлово/ 5:0, "Монолит" /Манастирище/ - "Септември" /Гложене/ 4:1 и "Ботев" /Бърдарски геран/ - "Миньор" /Згориград/ 2:4. "Околчица" /Моравица/ по програма почиваше. 
Начело в класирането е "Ломомотив" /Мездра/ с 13 точки, следван от "Монолит" с 12 и "Манастирище" с 11 т. 
25.09.2017, 13:56 часа
2023 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha