Пускат нови маршрутки във Враца

Пускат нови маршрутки във Враца Още три буса ще бъдат пуснати по линии 2 и 50 във Враца, решиха съветниците на последното си заседание във вторник. Автомобилите, които „Тролейбусен транспорт“ ще получи за безвъзмездно ползване през следващите 5 години от Община Враца, са марка „Мерцедес Бенц Спринтер“ и са на обща стойност 49 700 лв. Те са закупени след обявена поръчка и са доставени в края на август. Немските возила са от 2009 г. и имат пробег 400 хил. км.
Необходимостта от допълнителните маршрутки е належаща, уточни управителят на тролейбусния транспорт Николай Вълков, който също присъства на сесията.
„Тези превозни средства в никакъв случай няма да изпълняват тролейбусните линии. От месец май, поради отказ на фирмата- превозвач, община Враца възложи на „Тролейбусен транспорт“ да изпълнява линиите 2 и 50. В момента те се движат на един час. Допълнителните превозни средства са ни необходими, за да можем да осигурим превоз на пътниците на всеки 30 минути“, обясни Вълков.
Общинският съветник Борислав Банчев изрази съмнение, че автомобилите са стари, а показанията за изминалите километри не са реални. Той бе категоричен, че общественият транспорт в града е амортизиран и дори застрашаващ живота на пътуващите в него. В дискусията се включиха и други местни сенатори, които направиха предложние да се подобри състоянието на тролейбусите във Враца, като се сключат договори с фирми, които срещу реклама да обновят превозните средства. Управителят на дружеството обясни в отговор, че няма как рекламните пана да бъдат премахнати, тъй като има сериозен риск по този начин да падне и боята от мотрисите. По думите му един от тролейбусите на градския транспорт в момента се ремонтира.
30.09.2017, 13:40 часа
1890 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha