​Мрачните дни са близо! Лекарите и сестрите от врачанската болница се готвят масово да напуснат /снимки и видео/

​Мрачните дни са близо! Лекарите и сестрите от врачанската болница се готвят масово да напуснат /снимки и видео/ Шефовете на отделенията във врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“ преди минути взеха решение всеки от персонала да си подаде заявлението за напускане. Колективното предизвестие ще бъде готово до 12 часа в четвъртък, а в петък медиците и персоналът на областната болница вече ще са в процес на напускане.
Причините за решението на хората в бели престилки са две – нередовното изплащане на трудовите им възнаграждения и липсата на основните медикаменти, с които работят.
По закон лекарите имат право да напуснат незабавно болницата, без предизввестие, но те дават гратисен период на държавата да спаси окръжната лечебница, която стопанисва повече от 70% от нея. Не всички обаче са толкова толерантни. Вчера трима медици са напуснали работните си места, като до края на днешния ден има вероятност още някой да ги последва. Оказва се, че дадените им 25% от заплатите им за последния месец определено не стигат за нормален начин на живот и погасяване на лични сметки.
По време на срещата на медиците стана ясно, че министърът на здравеопазването е разпоредил да им бъде изплатен аванс за месеца в пълен размер. Отпуснатите пари обаче по никакъв начин не успокоиха страстите в залата, защото проблемът с липсата на основни животоспасяващи консумативи е дори по-голям от безпаричието. Лекарите коментираха, че именно липсата на медикаменти и консумативи ги изправя пред трудните решения.
Какво още бе обсъдено на срещата на врачанските лекари можете да видите във видеото. 
 
 
03.10.2017, 13:37 часа
9253 9
Коментари

wer

03.10.2017, 22:36 часа
Не знам, кой търси некадърници без капка възпитание, но подплатени с ненаситна алчност, но като искате - махайте се. Вървете в Софя, в Англия, на Луната, на Марс. Бе тупаника ви е малко. Време е прокуратура и НАП да поразровят тези среди.

путио маринкин

03.10.2017, 18:02 часа
ей удавници у сити сот сириус елитком пъдари у мбал мрете ваща майка дееба у путката хаха!къде е нафтата кой изпи спирта ще ви обезглавим на плаца ей идиоти у мбал!абе черен нерез очилат пор у сириус ще те ядат червеи копиле осиновено!ще те попари ра

мед. сестра

03.10.2017, 16:32 часа
Ванко, а ти като ходиш на работа, ако изобщо ходиш, искаш ли да ти плащат? А и освен това се замисли дали всеки може да работи нашата работа... Толкова лесна ли ти се струва, че си мислиш, че не заслужаваме пари?

анонимен

03.10.2017, 16:06 часа
Тоя палячо какво ми е захвалил спешната помощ,седиш там и чакаш докато не умреш боклуците долни,свидетел съм бил на това,а за това че нямаш осигоровки и те приемат долна лъжаааа.Хората умират пред спешното той ми казва,че ще чакаттт.....БОКЛУЦИИИИИ

тренера

03.10.2017, 15:08 часа
Гнусните врачански селяни точно това заслужават. С тази агресия към медиците, насаждана от медиите. Но като нещо ви заболи и тичате веднага по кабинетите. Естествено, че никой не е длъжен да ви преглежда и лекува безплатно.

светли

03.10.2017, 14:50 часа
ееееее, най-после успяха да доокрадат всичко. БРАВО-трудно беше, но успяхте

Врачанин

03.10.2017, 14:48 часа
Да така ще бъде с болницата,защото от години всички работещи лекари в нея пренасочват пациентите в частните си кабинети. Защо не напускаха болницата и да работят САМО на частно. И така ситуацията беше като вълкът в кошарата....

мед. сестра

03.10.2017, 14:35 часа
До Ванко:Разбира се,че всеки човек работи за пари.Професиятя ни е милосърдна,но моето дете се храни ,ходи на училище,а за това трябват пари.В магазина никой не проявява милосърдие,в банките също.Затова да ,парите са важни

Ванко

03.10.2017, 14:12 часа
и кво сега разбра се че са там само за парите погребалниците долни
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha