Започва Седмица на отворените врати във видинската библиотека

Започва Седмица на отворените врати във видинската библиотека "Седмица на отворените врати ще се проведе от 13 до 18 май в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. По този начин културната институция ще отбележи Националната библиотечна седмица", каза директорът Десислава Иванова. 
"Тази година седмицата е под наслов "Библиотеките - по-нужни от всякога" и призовава хората да се доверят на своята библиотека, като ключово пространство за достъп до знания, идеи, култура и информация, също и на неформално образование, учене през целия живот", допълни тя.
Всички жители на Видин, независимо от своите интереси и занимания, са поканени да посетят видинската библиотека в Седмицата на отворените врати.
"Идеята не е библиотеката да се отвори с определени събития, а просто да отвори врати и всички, които желаят, да дойдат, да разгледат, да попитат, да опитат дори. Затова предвиждаме срещи с ученици от видинските училища, запознаване с работата и функциите на различните отдели, с какво можем да им бъдем полезни, с инициативата "Библиотекар за един ден", която ще се проведе в Детския отдел", каза още тя.
Видинската библиотека ще се представи и на международно ниво с участие в конференция за мобилни библиотеки в Словения. На форума ще бъдат обсъдени значението и възможностите за развитие на мобилните библиотеки./БНР
13.05.2024, 12:30 часа
193 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha