БЛС- Враца с призив към Бойко Борисов за спешна помощ за болницата

БЛС- Враца с призив към Бойко Борисов за спешна помощ за болницата Ръководството на Български лекарски съюз- Враца изпрати отворено писмо до Бойко Борисов, здравния министър проф. Николай Петров и всички отговорни институции, с призив за спешна финансова помощ за болницата в града. Както стана ясно отпусната предсрочно субсидия на МБАЛ "Христо Ботев" не удовлетвори работещите там медици и те заявиха, че ще подадат колективна оставка. Държавата има срок до четвъртък да реши как и дали ще спаси врачанската болница от закриване.
Публикуваме отвореното писмо на без редакторска намеса
 
До
г-н Бойко Борисов
Министър-председател
на Република България
 
До
Д-р Венцислав Грозев
Председател
на Управителния съвет
на Българския Лекарски
гр. София
 
 
До
Проф. Николай Петров
Министър
на Здравеопазването
Уважаеми г-н Министър -председател,
Уважаеми господа,
УС на РК на БЛС - Враца апелира всички инстанции, ангажирани със здравеопазването в България, държавни структури, неправителствени организации, пациентски организации и цялата общественост за оказване на спешна помощ за съхранение на общественото здравеопазване във Враца и недопускане закриване на Многопрофилната болница в града.
Отговорен за колапса на МБАЛ - Враца е собственикът-държавата в лицето на Министерството на здравеопазването. При така допуснатият на местно ниво финансов фалит на МБАЛ "Христо Ботев" АД Враца, УС на РК на БЛС - Враца се обръща към Държавното управление и Министър-председателя за спешна финансова помощ и недопускане хаос в здравеопазването на Северозападния регион.
С уважение:
Председател
на УС на РК на БЛС - Враца
(Д-р Росен Айков)
 
03.10.2017, 15:39 часа
1822 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha