Извънредни новини от "Пирогов" за простреляното и транспортирано с хеликоптер детенце от Враца /снимки/

Извънредни новини от "Пирогов" за простреляното и транспортирано с хеликоптер детенце от Враца /снимки/ Изписаха 2-годишното дете, което беше гръмнато в главата и транспортирано с хеликоптер от Враца, съобщиха от столичната болница "Пирогов".
След месец лечение в университетското лечебно заведение момченцето днес се прибира у дома. В края на месец април 2024 г. детето беше изведено от реанимация. 

Добра новина! Простреляното във Враца дете е изведено от реанимацията на "Пирогов"

Припомняме, че вечерта на 13 април хеликоптер транспортира по спешност 2-годишно дете след катотой беше простреляно в главата с въздушна пушка. 
За ужасяващият инцидент тогава съобщи първо агенция BulNews.

Трагедия край Враца! Гръмнаха в главата дете на 1.5 години, хеликоптер лети към болница в София /снимки/

В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Пироговските неврохирурзи извадиха проектила, преминал през едната мозъчна хемисфера на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо. 
След операцията детето беше настанено за интензивно лечение в детската реанимация на университетската спешна болница "Пирогов" в продължение на повече от 2 седмици.  
Към момента състоянието на 2-годишното дете не изисква то да остане за лечение в лечебницата. Оттук нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.
Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. "Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех. Успех при толкова тежки случаи може да се постигне само при отлично синхронизирани действия", уточняват от "Пирогов".
10.05.2024, 11:36 часа
7534 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha