В МС заседават извънредно по казуса с лиценза на "Емко"

В МС заседават извънредно по казуса с лиценза на "Емко" Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност при Министерския съвет /МС/ ще заседава извънредно по случая с отнетия лиценз за търговия на оръжейния завод "Емко". Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов. Той обяви, че има вероятност разрешителното да бъде възстановено.
"Ако в констатациите няма нещо, което да застрашава живота и безопасността на населението и на работниците, лично аз ще искам веднага да се върне действието на спрения лиценз за внос и износ", каза той.
В същото време работници и служители на "Емко" от Трявна и Монтана, както и техни колеги от "Дунарит" – Русе се събират на пореден протест пред Министерския съвет.
Освен че настояват за възстановяването на лиценза на завода, оръжейниците от "Емко" искат да бъде решен и въпросът с блокираната на пристанище Бургас стока, както и проблемът с договорите между предприятието и търговската компания "Кинтекс".
"Ще оттеглим хората си от протестни действия, когато започнат обективните действия и спрямо нас. Искрено се надявам дори и на положително решение по отношение на договорите", казаха от фирмата.
06.10.2017, 09:22 часа
682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha