​Светлина в тунела! До дни пускат обществена поръчка за разширяване на пътя Мездра – Ботевград

​Светлина в тунела! До дни пускат обществена поръчка за разширяване на пътя Мездра – Ботевград В най-скоро време ще бъде обявена обществена поръчка за основен ремонт на отсечката от Е-79 между Мездра и Ботевград, съобщи за BulNews.bg областният управител Малина Николова. В зависимост от това колко се проточи процедурата по избор на изпълнител на обществената поръчка ще зависи и кога ще бъде направена първата копка по разширяване и обновяване на трасето. След обявяването на поръчката ще има период, в който ще се събират оферти, като междувременно ще бъдат завършени и отчуждителните процедури, от които са останали само 18, уточни Николова.
Пътят в 30-километровия участък между Ботевград и Мездра ще бъде разширен с по една лента във всяка посока. Стойността на ремонта е в размер на 480 млн. лева.
„Реално пролетта, най-късно лятото на 2018 година ще има строеж на четирилентовия път, който е от съществено значение за нашата област“, заяви Николова.
Припомняме, че изграждането на скоростния път е особено важно за развитието на региона. Още повече, че това е и отсечка, която концентрира изключително много тежки пътно транспортни произшествия, обикновено завършващи със смърт или в най-добрия случай с тежко ранени.
11.10.2017, 15:14 часа
5479 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha