Ученик беше директор на офис на НАП Видин за един ден

Ученик беше директор на офис на НАП Видин за един ден Днес, седем ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, ППМГ "Екзарх Антим I" и СУ „П. Р. Славейков” работиха в НАП - Видин в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”. За пореден път Офиса на НАП в гр. Видин се включи в инициативата „Мениджър за един ден” с цел да даде начало на кариерната реализация на учениците от региона.
Мариан Маринов от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ влезе в ролята на директор на офис Видин. На проведената оперативка той активно се включи в разпределянето на задачите и отговорностите между различните звена в администрацията. В рамките на работния ден проведе срещи със служители на офиса, във връзка с изпълнение на задълженията им и разпредели входящата кореспонденция за деня.
Павел Илиев от ППМГ „Екзарх Антим I“ стана началник на отдел „Услуги за клиенти“. Основната му задача беше да следи за бързината и качеството на обслужване на клиентите на приходната администрация чрез Системата за управление на опашките. Уточняването на здравен статус и издаването на удостоверения бяха най-натоварените дейности, но с усилията на целия екип отдела успя да обслужи 204 клиенти, посетили видинския офис на агенцията.
Началника на отдел „Обработка на плащания и задължения“, Албена Ангелова от СУ „П.Р.Славейков“ провери осчетоводяването на постъпилите приходи от данъци и осигуровки в сметките на офис Видин през вчерашния ден и разпредели получените в отдела актове за прихващане и възстановяване за осчетоводяване. С помощта на колегите анализира и коригира данъчно-осигурителните сметки на три задължени лица.
Никол Ниницова от СУ „П.Р.Славейков“, като началник на сектор „Ревизии“ се включи при възлагането на ревизия на фирма, за която в НАП има данни, че укрива доходи и не плаща данъци и осигуровки и обсъди с ръководителите на екипи текущите ревизионни производства.
Веселка Тодорова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, като началник на сектор „Проверки“ участва във възлагането на проверки за прихващане и възстановяване на фирмите декларирали ДДС за възстановяване за изтеклия данъчен период.
Началника на сектор „Събиране“, Синтия Стоянова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, извърши анализ на новообразуваните изпълнителни дела и възложи на публичните изпълнители предприемането на конкретни действия за налагане на обезпечителни мерки на длъжниците с просрочени задължения над 5 000 лева.
Главния юрисконсулт в отдел „Обжалване“ Ивана Асенова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, прегледа за законосъобразност десет акта за административно нарушение, съставени от органи по приходите в офис Видин и одобри две заповеди за запечатване на търговски обекти, в които данъчните са установили, че не се издават касови бележки.
„Считаме, че с участието ни в инициативата „Мениджър за един ден” помагаме за професионалната реализация на младите хора в нашия град. Надяваме се учениците да разберат необходимостта и ползите от плащането на данъци и осигуровки, както и че работата в приходната администрация е натоварена, трудна и отговорна, но също така е необходима и важна за държавата” заяви Ирена Илиева, директор на Офис на НАП Видин.
По традиция в края на работния ден учениците споделиха впечатленията си от работата и получиха сертификати за участието си в инициативата. „Освен многото полезни знания, които получихме и които ще са ни полезни в живота, днес научихме, че всеки трябва да даде дължимото за да може да ползва публичните блага, които държавата предоставя на своите граждани.“ заяви Мариан Маринов, от името на всички мениджъри, работили в офис на НАП Видин.
12.10.2017, 14:36 часа
1872 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha