Петя Георгиева от Враца: Благодаря на BulNews.bg и Нова ТВ, че спасиха живота на баща ми

Петя Георгиева от Враца: Благодаря на BulNews.bg и Нова ТВ, че спасиха живота на баща ми ​Врачанин за малко не умря навръх петък 13-ти, след като няколко столични болници отказали да го приемат и оперират по спешност. За адa, през който е преминал 70-годишният Йордан Статков, разказаха дъщеря му и зет му Петя и Цветелин Георгиеви, които щом разбрали, че животът на мъжа виси на косъм се обърнаха за помощ към BulNews.bg. Благодарение на намесата на медията ни мъжът оцеля и в момента се възстановява.
Всичко се случва много бързо. В петък сутринта към 6 часа Йордан колабирал в коридора на жилището си, а стъписаните Петя и Цветелин веднага се обадили за помощ на тел. 112. Малко по-късно пристигнала линейка и екип от медици оказал първа помощ на възрастния мъж. Той бил откаран в неадекватно състояние в спешния център, където няколко часа му правили редица изследвания, за да разберат какво му е. 
Накрая се оказало, че Статков има аневризма на коремната аорта, която била увеличена и перфорирана. Състоянието му било критично, но във Враца нямало кой да извърши нужната операция, споделят близките информацията от лекарите.
Медиците обяснили, че пациентът спешно трябва да бъде транспортиран в столицата, но трябвало да знаят точно в коя болница и при кой специалист да го откара линейката. Докторите обяснили на Петя и Цветелин, че дори да се направи необходимата операция шансът Йордан да оцелее след нея е минимален. Въпреки това потърсили информация в коя болница ще го приемат и къде ще има подготвен екип със съдов хирург, който да го оперира. Отговорът от столичните лечебни заведения обаче бил неочакван, защото те първоначално категорично отказвали да приемат пациента, без да сочат причина за отказа.
Така семейството на Йордан се обърна за помощ към BulNews.bg. Екипът ни се свърза с колегата Румяна Попова от Нова ТВ, която задейства контактите си, за да бъде спасен човекът. След заплахи с медиите медиците най-после откликнали.
Стигна се дотам, че лично зам.-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева научи за случая. След разговор по телефона с нея семейството получило надежда. Нейчева се свързала с Петя и Цветелин и направила така, че Йордан да бъде приет и опериран в „Токуда“ още в събота сутринта.
В момента състоянието на Йордан е стабилно и първоначално даваните му минимални проценти за живот се оказали драстично по-големи.  
„Изключително сме признателни на екипа на BulNews.bg и Нова ТВ за подкрепата и помощта, която ни оказаха, за да може Йордан да живее. Много сме благодарни и на зам.-министър Нейчева, която направи всичко по силите си, за да ни помогне и през цялото време поддържаше контакт с нас и ни обясняваше къде ще ни чакат за операцията и всичко останало. Баща ми щеше да си отиде от този свят заради липса на правилна комуникация между лечебните заведения. Благодарим на Бога, че всичко се оправи и той ще живее“, заяви Петя Георгиева.
18.10.2017, 15:44 часа
10284 2
Коментари

Нещо става

18.10.2017, 21:03 часа
При некадърниците рушветчии в Спешното, е чудо, че е останал жив човека, а в болницата се разнасят папки цял седобед. Какво става там? Търсят се откраднатите пари? Някой ще изгори за кражбите, познайте кой ще е? Да залагаме, другари гербери.

BARANA

18.10.2017, 19:05 часа
ina4e revat samo za pari tehnata maika deba si4kite sa se napalnili s pari i q poglednete kakvi koli karat horata gi vijdat kato pari nemahli pari omirah
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha