Увеличават се сигналите за нарушаване на нощната тишина във Видин

Увеличават се сигналите за нарушаване на нощната тишина във Видин Общо 603 са те във Видинска област само през последните четири месеца на годината. 
В някои от случаите се касае за няколко сигнала за един адрес, в други пристигналите на място полицейски служители не са констатирали нарушения, съобщи директорът на Областната дирекция на видинската полиция старши комисар Янко Янколов. 
По думите му, това са най-често подаваните сигнали в дежурната част, като най-малко са те в Районното управление (РУ) в Кула, където служителите на реда са съставили 13 протокола и 1 акт.
118 е броят на сигналите на територията на РУ- Белоградчик на адреси в квартал "Карловица", както и в селата Медовница, Ружинци, Горни Лом и Рабиша. 20 писмени полицейски разпореждания са направени, а така също и 45 писмени предупреждения. 39 са актовете, които са съставени по наредбите на Общинските съвети. 
"Най-много са сигналите в РУ-Видин- 472. В 258 случая е констатирано нарушаване на нощната тишина, като са издадени 43 писмени полицейски предупреждения, 231 протокола за предупреждение и 75 акта по Наредба № 1 на община Видин", каза още старши комисар Янколов.
По думите му, всички направени актове са изпратени по надлежния ред в Общината за издаване на Наказателни постановления. 
12 акта по Закона за движение по пътищата са съставени през летните месеци от Районното управление във Видин и за това, че в някои части на града са затваряни улици, за да се построят сцени и шатри за тържества, заяви началникът на сектор "Охрана на обществения ред и териториална полиция" главен инспектор Веселина Николова.
"Издадени са наказателни постановления за 3 000 лв, някои от тях вече са и платени", допълни главен инспектор Николова. 
По темата предстои да се инициира дискусия в рамките на заседание на Областната комисия за обществен ред и сигурност.
18.10.2017, 16:45 часа
994 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha