Весела Тотева се срещна с учениците от СУ "Христо Ботев"

Весела Тотева се срещна с учениците от СУ "Христо Ботев" На 8 ноември Средно училище „Христо Ботев“ – Враца бе домакин на среща с журналиста Весела Тотева – автор на книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка”, превърнала се в бестселър сред тийнейджърите. Тя представи една история от първо лице, която описва ада на наркотиците.
Срещата се проведе под формата на беседа с учениците от 6, 9 и 10 класове.
Весела Тотева е журналист. Работи в телевизия от 2001 г. Започва като криминален репортер, но после се задълбочава в изследване на човешката душа. Особено любими герои са й хората извън закона. Това не е случайно, защото още от малка Весела е бунтар и често е минавала от тъмната страна. 8 години от живота й преминават в битка с хероина, когото тя нарича нейната голяма любов. След като през 2001 г. се измъква като по чудо жива, тя написва книгата „Падение и спасение”. Книгата е изповед и много лична, заради което само за една година са продадени повече от 3 000 копия. Тази година започнаха и снимките на игрален филм по книгата и живота на Весела. Любопитното е, че главната роля е поверена на дъщеря й.
Учениците взеха активно участие в беседата, задаваха редица въпроси за последствията от употребата на наркотици и най-важното: убедиха се, че информираността за вредното, а понякога и смъртоносно влияние на психоактивните вещества, е най-добрият превантивен метод.
09.11.2017, 09:12 часа
934 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha