Дари надежда и усмивка за Коледа! Включи се в операция „Плюшено мече“

Дари надежда и усмивка за Коледа! Включи се в операция „Плюшено мече“ Коледната кампания за даряване на подаръци Операция „Плюшено мече“ започна в началото на ноември за десета поредна година. Доброволци и хора с добри сърца ще имат възможността да зарадват малчугани от институциите – с увреждания, лишени от родителска грижа или деца в риск, с коледни подаръци, избрани от тях самите.
На специално направен сайт всеки, пожелал да дари усмивка, може да провери желанията на деца към дядо Коледа. Хлапетата молят за дрехи, обувки, играчки, книги, козметика и какво ли още не. Не само техните желания към добрия старец обаче ще бъдат изпълнени. Институциите също имат свой портал, където отправят апел за помощ. Те молят за специализирано оборудване, техника и различни консумативи.
Областните центрове от Северозапада се включват активно в кампанията. Във Враца към момента своите желания са споделили 172 деца. По-голямата част от малчуганите вече са намерили дарители, които искат да ги зарадват за празниците. Нито една от институциите обаче все още не е обявила своите нужди.
В Монтана малчуганите, отправили своите желания, са 51. В кампанията са се включили 14 институции, които молят за всякакви артикули – от сешоар и ютия до храна, памперси и кремове за подсичане.
Във Видинско с усмивка могат да бъдат озарени лицата на 106 деца, голяма част от които вече са намерили дарители. Институциите пък отправят апел основно за санитарни препарати и спално бельо.
Актуални данни за нуждите на всеки дом и всяко дете можете да намерите в списъците в сайта на инициативата, които се обновяват непрекъснато. Крайният срок за участие в кампанията е 8 декември.
Нека дарим щастие!
14.11.2017, 07:47 часа
2292 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha