Внимание! Измамник се прави на болен и събира пари от врачани

Внимание! Измамник се прави на болен и събира пари от врачани Извecтният в цяла Бългapия измaмниĸ Πлaмeн Жeлeв ce пoяви и във Враца, видя репортер на BulNews.bg.
31-гoдишният мъж oбиĸaля жилищaтa в цeнтъpa нa гpaдa и c измъчeн вид oбяcнявa, чe e бoлeн oт тeжĸa фopмa нa диaбeт и ca мy нyжни пapи. Другата тактика, която използва измамникът е да оставя листовки във входовете на жилищните кооперации и търпеливо да чака добрите самаряни да откликнат на апела му.
Такава „болният“ мъж приложи и в сградата, където се помещава офисът на медията ни. „Страдащият човек“ бе оставил хвърчашти листа с разпечатан апел с надеждата някой по-милостив врачанин да се хване на въдицата. При вида на листовката обаче екипът ни веднага се усъмни в достоверността на информацията, изписана на нея. Вътре липсваха пълните имена на Пламен (ако това наистина е името му), точна и подробна диагноза, от къде е и други важни детайли. След кратка справка в интернет веднага се появи името на измамника в статии от цялата страна, датиращи още от 2012 година. Репортажи за него са излъчвани и по национални телевизии, гостувал е в различни предавания, а редица колеги журналисти са били заблудени и подведени от измъчения му вид. При многократните опити да се свържем с Пламен, посоченият на листовката телефон все бе изключен. 
Според журналистически разследвания въпросният измамник от години обикаля от град на град, по домовете и офисите и успява да се прехранва от състраданието на хората. Твърди, че е инсулинозависим и му е нужна помпа, която струва 10 000 лева, а консумативите за нея - 1500 лева месечно - суми, с които не разполагал. Това е другата лъжа, която издава измамата на „болният“. Оказва се, че от 2016 година Здравната каса заплаща и инсулиновите помпи, и консумативите за тях.
Вълната от ядосани и недоволни хора, страдащи от диабет и друга заболявания обаче е огромна. В редица форуми диабетици и близките им разказват за срещите си с Пламен и за измислените му инсулинови инжекции и симптоми. Хората апелират от близо 6 години никой да не се връзва на думите на измамника. Факт е обаче, че има още наивни българи, които му дават пари с надеждата, че му помагат в неравностойната битка с коварната болест.
Медията ни призовава врачани да не се доверяват нито на Пламен, нито на други съмнителни благотворителни кампании и инициативи, без да проверят достоверността на фактите.

 
15.11.2017, 08:40 часа
6424 3
Коментари

такм

15.11.2017, 13:14 часа
дано човек не опира дотам.Но ако тоя го видя на моята врата ще му дам един хубав тупаник

Св

15.11.2017, 11:02 часа
И в нашия офис идва, пробва се да ми мрънка нещо омърлушен, показваше ми някакви статии за него или нещо на телефона, но го отпратих поживо, поздраво... Заради такива келементори, не давам вече и на хора в истинска нужда.

гражданин

15.11.2017, 09:31 часа
Е значиии такива хора като този заслужават затвор !!! Дойде в офиса един тъжен и се помоли да помогнем ..е помогнахме и какво ?? Искаш да помогнеш уж на човек в нужда и накрая измамник, после как да се довериш на някой който найстина му е нужно това?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha