Ало измамник получи условна присъда от съда в Монтана, аверът му се отърва с пробация

Ало измамник получи условна присъда от съда в Монтана, аверът му се отърва с пробация 18 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години постанови монтанският районен съд за двама ало измамници. Магистратите признаха за виновни 37- годишният Петър Радйонов П., роден в Кюстендил, живущ във Вършец и 17- годишния А. Р. С. за виновни. Те сключиха споразумение, с което съучастникът на Петър се отърва само с пробация. На 27.07. 2017 година стреснал баба Найда Апостолова И. от Монтана по телефона, като се представител за майор Стефанов, който поискал тя да съдейства за залавяне на телефонни измамници. Жената им дала 1 320 лв.
На 15.08.2017 година заблудил Мария Първанова И. от Монтана, че е представител на полицията - Игнатов от МВР и тя да съдейства за залавяне на телефонни измамници и прибрали 6 450 лв. Същият ден и по добре познатия сценарий измамил Кръстина Гечева Петрова от Монтана, представител се за полицай – Георги Петров от полицията и тя да съдейства за залавяне на телефонни измамници и прибрали 14 000 лв.. Двамата телефонни измамници са върнали общо 21770 лв. Иззети са им телефони и сим карти. Лекият автомобил „Опел“ модел Зафира е върнат на собственика Вася Миладинова от Вършец. Върната е и спестовната книжка на баба Найда. Съдът отмени мярката им „задържане под стража“. При извършено претърсване в паркиран до Драматичния театър в Монтана лек автомобил "Опел Зефира" с монтанска регистрация, използван от двамата, са намерени и иззети 20 450 лв, 3 мобилни телефонни апарати в комплект със сим-карти, таблет и златни накити. Закопчани са от монтански криминалисти на 15- ти август тази година.
При извършени обиски в двамата са намерени 1 220 лв, 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити. Предполага се, че заловените са само мулета на тартора на телефонните измамници и само прибират златото и парите от излъганите баби и дядовци през последните 2-3 месеца на територията на Монтана. В областта са регистрирани 55 случая на телефонни измами. От местни жители са взети над 200 000 лв. и златни накити.
19.11.2017, 11:56 часа
928 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha