Масова чистка в Митница Лом! Търсят 12 служители за тлъсти заплати

Масова чистка в Митница Лом! Търсят 12 служители за тлъсти заплати Агенция митници обяви конкурс за 12 служители за митницата в Лом, научи BulNews.bg.
Първата длъжност, за която се търси мераклия, е за началник сектор в отдела по митническо разузнаване и разследване. Там минималната заплата, от която стартират назначените, е 1 400 лева. Кандидатите трява да имат висше образование в област по социални, стопански и правни науки с професионално направление „Икономика“ или „Право“ и „Технически науки“. Задачата на бъдещия началник е да ръководи дейността на сектора и служителите там. Изискваната минимална степен на завършено образование е бакалавър III младши с 4 години минимален професионален опит.
В митницата се търсят и 4-ма митнически инспектори в отдела по митническо разузнаване и разследване. Кандидатите трябва да имат висше образование в областта на „Социални, стопански и правни науки“, „Природни науки, математика и информатика“, „Сигурност и отбрана“ с професионално направление „Национална сигурност“ и „Технически науки“. Те ще трябва да извършват административното обслужване законосъобразно, своевременно и точно, както и да предоставят на гражданите необходимата информация с оглед защитата на техните законни права и интереси при спазване на нормативните изисквания. В задачите им фигурират и митническия надзор и контрол, както и пряко осъществява митнически надзор и контрол и други. Професионален опит не се изисква. Минималният размер на основната заплата за тази позиция е 700 лева.
Тъсят се и 5-има митнически инспектори в отдела за борба с наркотрафика. Те трябва да имат висше образование в областите „Социални, стопански и правни науки“, „Природни науки, математика и информатика“, „Сигурност и отбрана“ с професионално направление „Национална сигурност“ и „Технически науки“.
Задачата им ще е да осъществяват митнически надзор и контрол върху внасянето, изнасянето и транзитирането на стоки за, от и през Република България и други. Изискваната минимална степен на завършено образование е бакалавър V младши ранг, като професионален опит и тук не е необходим. Заплата отново стартира от 700 лева.
Търси се и един експерт в митницата в Лом в отдела за рентгенови снимки. Той ще трябва да познава и изпълнява всички роли в екипа, работещ с мобилната рентгенова система HCVM 6032 – „Приемен оператор”, „Ръководител движение”, „Системен оператор”, „Оператор на изображение”. Той ще трябва и максимално точно да опише и маркира подозрителните зони с местоположение, размер и текстово описание на подозрението и да извършва необходимите проверки. Изискваната минимална степен на завършено образование за длъжността е бакалавър V младши ранг без професионален опит, а минималната му заплата ще е 700 лева.
Обявено е и свободно работно място за счетоводител в отдела по финансово-стопански дейности, управление на собствеността и изпълнително производство. Изискваната минимална степен на завършено образование е магистър II младши ранг с професионален опит от поне 5 години. Минималната заплата, която ще получава счетоводителят е в размер на 1 300 лева.
Конкурсите ще се проведат на три етапа - практически изпит, психологическо изследване и интервю. Документи за началник сектор и митнически инспектори се приемат до 28 ноември, а за експерт и счетоводител - до 1 декември.  Повече информация за всеки един от конкурсите можете да намерите на интернет страницата на Агенция „Митници” – www.customs.bg.
21.11.2017, 08:25 часа
8581 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha