Шефът на Пътното във Враца Веселин Николов: Идеята да се даде пътят Мездра-Ботевград на концесия е смешна

Шефът на Пътното във Враца Веселин Николов: Идеята да се даде пътят Мездра-Ботевград на концесия е смешна Идеята за даването на концесия на пътя Мездра-Ботевград е смешна, заяви директорът на областното пътно управление във Враца Веселин Николов. Скандалното изявление бе в отговор на въпрос на репортер на информационна агенция BulNews.bg, свързан с решаването на тежкия проблем с трафика и многото катастрофи по международния път Е-79. Вчера Николов присъстваше на заседание на Областния съвет за развитие на Враца, на което трябваше да бъдат разгледани точки относно състоянието на републиканската пътна мрежа в региона и предвидените от АПИ дейности за реализация през 2018 г.
„Карате ме да се усмихвам. Споменете го това частно лице. Аз съм чувал нещо, но така да се говори. В АПИ може да има подадена оферта, но така или иначе вие знаете закона за обществените поръчки - ще се пусне процедура, търг... В залата на АПИ съм бил, в която се провеждат процедурите. Там има 24 камери, не мога да набера номера на телефон без да е записан. Отделно е забранено да се влиза с всякакви електронни средства вътре“, заяви директорът на областното пътно управление във Враца Веселин Николов. След безсмисленото си изказване, което беше придружено с ехидни усмивки, Николов допълни: „Ако визирате същото предложение, за което съм чул и аз, за мен е малко смешно“.
Поведението на представителя на държавата в сектора с пътищата е скандално и недопустимо. Така и не стана ясно какво толкова смешно има в желанието на мездренската фирма „Инертстрой-Калето“ да вземе на концесия пътят Видин-Ботевград, без това да струва и 1 ст. на бюджета. Това би решило кардинално проблема с тежкия трафик и постоянните катастрофи в цитирания участък от републиканската пътна мрежа. Дали Веселин Николов счита, че и на близките на десетките загинали на пътя между Дунав мост 2 и Ботевград им е толкова весело, колкото на него? Вероятно шефът на пътното във Враца се радва, че ранените и починалите през 2017 г. по трасето на Е-79 са в нормални граници и това му дава повод за радостни заключения по темата.
Усетил, че Веселият Николов твори гаф след гаф, на помощ му се притече зам.-областният управител Мирослав Комитски, който обясни, че няма как да дадат никаква по-различна информация от изнесената от ресорния министър при посещението му във Враца.
„Мисля, че Нанков категорично отговори на всички журналистически въпроси относно отчуждавания, процедури по отчуждавания и евентуални срокове за започване на пътя Мездра – Ботевград. За нас като областна администрация рехабилитацията на пътищата на територията на област Враца е много важна. Започнали сме и смятам, че немалко се инвестира. Моето мнение, както и мнението на министерството на регионалното развитие и благоустройството е, че при въвеждането на ТОЛ системата ще генерираме приходи – реално от онези, които износват пътищата от републиканската пътна мрежа. От там очакваме по-голямото финансиране и в обозримо бъдеще да бъде обърнато внимание за пълна рехабилитация на проблемните пътища на територията на областта“ заяви Комитски.
Така за поредна година пътуващите в тази част на страната остава да се надяват да останат живи и здрави, за да дочакат настъпването на „обозримото бъдеще“. И, ако обичате, без псувни…
01.12.2017, 08:40 часа
3696 7
Коментари

баба Цоца

01.12.2017, 16:55 часа
ТОЛ а ти що си мислиш че Тони калето не е ГерП? Нали офиса им в Мездра е над супермаркета на калето и едва ли плащат наем, пък и врачанскио кмет му е приятел.

Геро

01.12.2017, 12:49 часа
Работния проект е готов от началото на 90-те години на м.в. И до сега-нищо ? Дори отчуждителни процедури не са били провеждани ?

ТОЛ

01.12.2017, 11:42 часа
Сега разбрахте ли защо няма да има концесия.Комитски го казва в прав текст,не може друг да взима парите,трябва да са герП.

Илиев

01.12.2017, 11:21 часа
Ако някой вземе пътя на концесия преминаването свава платено,Така че плачете за Калето,те не подаряват нищо.

д

01.12.2017, 11:14 часа
Абе от къде събират такива томруци за управници!

Пострадал

01.12.2017, 10:12 часа
Само в БГ може някой да иска да направи живота по-добър и държавата да не му позволява. Оставка!

Гошо

01.12.2017, 08:59 часа
Боклук!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha