Ученици и учители подготвят коледни сладки за децата във Видин

Ученици и учители подготвят коледни сладки за децата във Видин Коледни пакети със сладки ще получат децата, които присъстват на традиционното запалване на светлините на елхата във Видин. Учители и ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ в града приготвят сладките изкушения, с които да изненадат малчуганите по време на тържеството на площад „Бдинци“ на 7 декември. За да бъдат осигурени продуктите за лакомствата, кметът на Видин Огнян Ценков връчи миналата седмица необходимата сума на директора на гимназията Евлогия Манджукова. 
В учебната кухня на гимназията кипи усилена подготовка. Почти всички сладки вече са готови, остава само да се опаковат, каза заместник-директорът по учебно-производствената дейност Нели Бушева.
"Учителите и учениците от направление "Туризъм" подготвят пакетите за коледната елха. До момента са подготвени от 8 до 10 вида различни сладки, някои от които се подготвят традиционно, а други са нови като идеи. В процеса на работа и в момента на самото оформяне се раждат нови идеи. Сладките се произвеждат само от натурални продукти, без консерванти."
Ученици от 11 и 12 клас активно се включваха в направата на коледните сладки съвсем доброволно. 
300 малчугани ще получат пакети, пълни с различни видове вкусни коледни сладки на 7 декември, когато в 17:30 ч. ще грейне празничната елха в центъра на Видин.
05.12.2017, 14:40 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha