Ракията – лекарство и дезинфектант, но зависи от чашките

Ракията – лекарство и дезинфектант, но зависи от чашките Един от въпросите, които българите си задаваме с трепет е: Лековита ли е ракията? Според природолечителя проф. Христо Мермерски правилният алкохол в умерени количества може да действа като дезинфектант, който да убива някои зловредни бактерии в организма ни.
"Има 2 вида алкохол – етилов и метилов. Вторият е опасен, тъй като от него може да се ослепее и да си съсипем целия организъм. Ракията, която се приготвя в домашни условия, е от 40 или 60 градуса. Колкото повече падат градусите – толкова повече метилов алкохол има", предупреди експертът.
Пред Bulgaria ON AIR лечителят шеговито отбеляза, че ако гарнираме малката ракия със салата, то негативният ефект от погълнатия алкохол се предотвратява.
"Настъпват големите празници. За да се премахне последствието от алкохола, трябва да се намери начин да се унищожат токсините. Бактериите в киселото мляко се хранят с тези вредни вещества", препоръча проф. Мермерски.
11.12.2017, 12:23 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha