Бандата, обрала 10 000 лева в "Люлин", репетирала грабежа цяла седмица

Бандата, обрала 10 000 лева в  "Люлин", репетирала грабежа цяла седмица Бандата, задигнала 10 000 лева при грабеж на метална каса в столичния квартал "Люлин" вчера сутринта, репетирала грабежа цяла седмица, се разбра на брифинг на полицията и прокуратурата. Те ограбили и известен футболист от Световното в САЩ.
Полицаите от сектор "Грабежи" в Главна дирекция "Национална полиция" и СДВР получили информация за готвения от групата удар. Те наблюдавали дома на един от задържаните, когато на 3-ти срещу 4-ти декември се натъкнали на генералната репетиция. Топ полицаите видели как Стоян Янакиев - Дългия, Николай Илиев - Понти, Красимир Пешев - Мраморския и неизвестен техен съратник репетират изкачване по висок етаж със стълба. Апашите били маскирани след това отишли до гараж, откъдето взели предварително крадено "БМВ", карали до офиса, който се канели да ограбят и след това се върнали до гаража.
Вчера сутринта бандата пристъпила към изпълнение на плана. Засякъл ги служител на фирмата, когото обаче те заплашили. Двама сложили стълбата и се качили до офиса. Хвърлили касата, която другите двама взели и сложили в краденото "БМВ Х3", разказа градският прокурор на София Емилия Русинова.
Групата успяла да стигне до гаража си, след което се качили на личните си коли. Дългия и Понти били задържани, а Пешев и неизвестният им другар духнали. При бягството си Мраморския влачил с колата си полицай, който се опитал да го задържи. 
От последвалите претърсвания в домовете на бандата полицаите открили множество пари и вещи от предишни престъпления.
Само за последните 2 седмици бандата задигнала над 160 хил. лева при 4 отделни кражби. Групата крадяла освен пари, златни накити и техника като мобилни телефони и лаптопи. При един от ударите си престъпниците свили 2 мотора "Харли Дейвидсън". Каската на едната машина е била открита при обиските. Бандата е ударила и известен футболист от близкото минало. 
Основното ядро на групата са Дългия и Понти. Досието на Янакиев е пълно с "геройства" в целия спектър на наказателния кодекс. Той има присъди за каране пиян, опит за подкуп на полицай, кражби, осъждан е и в чужбина. В момента той е подсъдим в спецсъда като лидер на бандата за кражби на коли "Факирите". Подведен е и под отговорност за бягство с крадена "Порше Кайен". Другарят му Понти е излежал присъда, след като бил осъден за точене на карти в Германия. Досието на Пешев е чисто, макар да е многократно залавян. Мъжът парадира с познанството си с Антон Петров - подсъдим по мегаделото "Октопод". Той и Дългия са известни автокрадци.
12.12.2017, 15:33 часа
2004 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha