​Внимание! Засякоха двама врачани с неопределен хепатит във Врачанско

​Внимание! Засякоха двама врачани с неопределен хепатит във Врачанско Случай на болен от хепатит Е и един заразен с неопределен вид на болестта са установили от регионалната здравна инспекция във Враца през изминалата седмица, научи BulNews.bg.
Здравните експерти припомнят, че хепатит Е се хваща по същия начин като хепатит А, по-познат като болест на мръсните ръце. Може да се предаде и чрез вода. Новият вид хепатит, който е изолиран като отделна болест през 80-те години на миналия век, започва като грип - с болки в мускулите и потъмняване на урината. Стига се до пожълтяване на очите и тежко възпаление на черния дроб. Различното е, че хепатит Е води и до депресия. Хепатит Е причинява възпаление на черния дроб. Започва с грипоподобни сипмтоми, които продължават около една седмица преди “пожълтяването” на човека. При някои пациенти се наблюдават болки в мускулите и ставите, все едно са се преуморили. Болните са в пълна адинамия (безсилие), не им се излиза, т. е. усещат се неразположени. Няма ваксина против хепатит Е.
От здравната служба, разкриват още, че от заразно болните са регистрирани и четири нови случая на ентероколит и шест на варицела. Разболелите се от остри респираторни заболявания за изминалата седмица са 35 на 10 000 души, като стойностите са значително под епидемичните и няма потвърдени случаи на грип.
13.12.2017, 08:20 часа
2025 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha