Не подминавайте! Няколко хитри трика срещу замръзване на автомобила

Не подминавайте! Няколко хитри трика срещу замръзване на автомобила Зимата със сигурност не е най-любимото време за шофьорите. Наред с непочистените пътища, поледицата и задръстванията, самият автомобил често ни погажда номера, особено сутрин. От усилието да го открием под снежната завивка, да му прокараме пъртина до улицата, та до борбата със замръзналите ключалки и вледенени стъкла.
Редакторите на AdMe.ru ни предлагат няколко хитри трика, с които ще улесним събуждането на колата сутрин и ще я предпазим от замръзване. Повечето от тях са съвсем елементарни и можем да си ги набавим от личното ни домакинство. 
Нека видим, кои са те.

Замръзналото стъкло
Как да решим проблема: Смесете оцет и вода (3:1) и напръскайте стъклото.
Как да го предпазим: В 1л дозатор добавете 600 мл чист алкохол, 200 мл вода и 1 капка препарат за миене на съдове. Напръскайте върху стъклото.

Замръзнала ключалка
Как да решим проблема: Обикновените средства за дезинфекция на ръце перфектно помагат за премахване на леда в ключалката. Нанесете няколко капки дезинфектант върху ключа или в ключалката. 

Вратите не могат да се отварят
Как да се предодврати Замръзване на уплътнението на вратата? Тук може да помогне най-обикновен спрей с малко подръчни срества от кухненския шкаф. Може да си приготвите такъв и вие като смесите малко олио с вода и напръскате или намажете уплътненията и избършете с хартиена кърпа.
16.12.2017, 08:40 часа
2049 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha