Безобразие! Агресивни ученици нападнаха с дебели сопи мъж в Монтанско

Безобразие! Агресивни ученици нападнаха с дебели сопи мъж в Монтанско Двама агресивни ученици са нападнали и са се опитали да оберат мъж от Монтанско, научи BulNews.bg. Инцидентът е станал на 9-ти февруари тази година, но преди дни гамените бяха изправени ред съда в Лом. Те обаче се разминаха само с присъда от обществено порицание.
От документите по делото става ясно, че двете момчета И.С.Т. и Е.Г.З. са ученици със завършено основно образование и до сега не са осъждани за други престъпления. Те нападнали и със сила са се опитали да отмъкнат парите на С.Л.С. За да ограбят мъжа двамата използвали дебели тояги, с които го ударили няколко пъти, като единият замахнал и с бутилка алкохол. Нападението им обаче се провалило, тъй като потърпевшият започнал да вика. Невръстните бандити се стреснали и избягали.
Според магистратите учениците са извършили атаката си като непълнолетни, но са можели да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си. Наказанието им е обществено порицание, което да се прочете пред съучениците им в школото, на което са възпитаници. Освен това двамата гамени ще трябва да заплатят солидарно направените по делото разноски в размер на общо 148.12 лева за експертиза, и 5 лева по бюджета на съдебната власт.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.
21.12.2017, 08:25 часа
4892 1
Коментари

н

21.12.2017, 11:05 часа
айде другия път като убият някой може и да ги осъдят на 1-2 месеца затвор
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha