Банкерката от "УниКредит Булбанк", която окраде милионите на Мартин Петров, избяга зад граница

Банкерката от "УниКредит Булбанк", която окраде милионите на Мартин Петров, избяга зад граница Наглата служителка на „УниКредит Булбанк“ Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките на бившия национал по футбол Мартин Петров, е избягала зад граница, пише "Уикенд". По кражбата, за която на 17 ноември врачанинът подаде жалба срещу банката в Софийска градска прокуратура, е образувано разследване в Националната полиция.
В жалбата футболистът твърди, че установил измамата на 18 август т.г. при посещение в клон на „УниКредит Булбанк“. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора за личен банкер Ирина Аткова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Шокът дошъл малко по-късно, когато нападателят поискал официални справки за движението на парите му. Оказало се, че в периода 2007-2017 г. без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които футболист №1 на България за 2006 г. не познавал. 
Разследващите обаче не могат да открият Аткова, за която се публично твърди, че е била любовница на футболиста. Оказало се, че крадлата е изчезнала предвидливо в чужбина и не може да бъде разпитана. Затова се очаква до дни Ирина Аткова да бъде обявена за издирване с европейска заповед за арест. Разследването, което вече е поето от Столична следствена служба, се натъкнало и на друг проблем. Банкерката вероятно е унищожила част от документите по трансферите на пари от сметката на Петров и така част от следите не могат да бъдат открити. 
Вече не тайна, че Мартин Петров се е предоверил на личната си банкерка. 38-годишният талант от Враца й дал електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му, докато дълго време ритал в чужбина. Освен това разрешил на Аткова да използва парите му, за да „играе“ с тях на фондови борси. Засега колко точно е гепила крадлата, избягала в чужбина, остава мистерия. Първоначално бе съобщено, че от сметките на футболиста са източени близо 4 милиона лева. Според твърдения на „Уникредит Булбанк“ обаче злоупотребите са за около 400 000 лева. 
Показателен е фактът, че адвокатът на Мартин Петров внесе в Софийския градски съд иск срещу „Уникредит Булбанк“ за 3,864 млн. лв и 48 762 лева лихви.
„Мартин Петров е типичен пример за ниско грамотен клиент, който е бил завлечен от хитра и красива жена”, изнагля по повод скандала изпълнителният директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян, дипломиран инженер-химик, който от години се изявява като банкер. Според него Петров лично е подписал всички документи, а част от преводите са направени с електронния му подпис. Ако не е искал да прави това, то е бил подведен, пише още "Уикенд".
Според запознати „УниКредит Булбанк“ вече са възстановили част от сумата на Мартин Петров, но колко точно, не е ясно. В интерес на банката е случая да не се разгласява особено.
24.12.2017, 12:47 часа
7980 2
Коментари

Цене Уестия

24.12.2017, 14:51 часа
Мадамата е симпатична, бих й го подал, тя знае какво да прави

???????????

24.12.2017, 13:18 часа
Толкова глупав футболист няма за десет години не е разбрал какво става, не го представяйте, че е бил футболист на Ботев Враца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha